RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Сливи чорніють і опадають із гілок: як боротися з плодовою гниллю

Почорніння плодів сливи на гілці, коли вони навіть не встигають визріти, говорить про ураження плодовою гниллю. Насамперед потрібно щодня збирати заражені плоди, щоб інфекція не поширювалася.

Як врятувати яблуню від парші: допоможуть два простих засоби

Також необхідно видаляти з ділянки здорові плоди, які торкаються хворих, пише “Апостроф”.

Таким чином можна лише уповільнити перебіг хвороби, а до основних заходів приступають восени. Після листопада ретельно збирають все листя, плоди на землі та дереві, що згнили, і спалюють.

Землю під сливою неглибоко перекопують і мульчують, а потім крону дерева та ґрунт під ним обприскують 3% розчином бордоської суміші або 3% розчином мідного купоросу (300 г мідного купоросу на 10 л води). Розчин обов'язково потрібно готувати у пластмасовому відрі.

Після настання холодів необхідно побілити стовбури дерев садовою побілкою з додаванням 200 г 5% розчину мідного купоросу для 5 літрів побілки.

Навесні побілку слід оновити, а поки ще не розкрилися бруньки, знову провести обприскування 3% розчином бордоської суміші або мідного купоросу.

На початку літа, коли почнуть зав'язуватись плоди, потрібно провести обприскування карбофосом за інструкцією. Цей препарат використовується проти плодожерки, яка найчастіше винна у появі плодової гнилі.

При появі першого плода з ознаками хвороби необхідно знову провести обприскування, але вже 1% розчином бордоської суміші або мідного купоросу (100 г на 10 л води), і надалі робити все те ж саме.

Раніше ми розповіли, як змусити груші та яблуні плодоносити щороку.