RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Нарахування соцдопомоги в Україні: у Кабміні пояснили, як це відбуватиметься

Український уряд має намір централізувати та автоматизувати механізми призначення та нарахування соціальних виплат громадянам.

Про такі плани розповіла глава Міністерства соціальної політики Оксана Жолнович, пише "Інтерфакс-Україна".

За її словами, з цією метою відомство тісно працює з Міністерством цифрової трансформації. Розвиток Єдиного реєстру соціальної сфери дасть змогу чітко враховувати кожну допомогу, яку нараховують на сьогодні.

Зараз соцдопомогу українцям нараховують у громадах районні управління соціального захисту населення чи виплатні центри, після чого відомості передають нагору і тільки після цього - виплачуються із центру.


"Ми плануємо централізувати процеси встановлення, призначення, нарахування допомог, щоб це було автоматизовано, що, у свою чергу, вивільнить працівників, щоб вони могли працювати з людьми, надавати їм соціальні послуги, консультації, а не тільки сидіти й рахувати гроші. Все це дасть змогу більш чітко обліковувати ті кошти, які ми сьогодні даємо на допомоги", - зазначила Жолнович.

Зокрема, одну з допомог мають намір централізувати вже в листопаді 2022 року. Надалі у централізовану систему додаватимуть й інші виплати.

Раніше "Апостроф" писав, що українцям, які виїхали за кордон через війну, можуть почати виплачувати таку ж соціальну допомогу, як і тим біженцям, які залишилися в Україні: в уряді розглядають питання такої доцільності.