RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Зима близько: на скільки відсотків Україна готова до нового опалювального сезону

Україна готова до опалювального сезону майже на 60%: житлові будинки – на 56%, тепломережі – 57%, об'єкти теплопостачання – 58%.

Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду 5 серпня.

“Вже 141 об'єкт теплопостачання відремонтовано. Дві ТЕЦ, які зазнали пошкоджень від обстрілів, уже відновлено. Створюється резервний запас обладнання у разі пошкодження інфраструктури в опалювальний сезон. На ці потреби уряд виділив 1,4 млрд грн”, – сказав він.

За словами чиновника, ”Центренерго” накопичило 1,8 млн тонн вугілля, а до початку опалювального сезону його має бути 2,5 млн тонн.

“Стосовно газу, то вже завантажено 12,1 млрд кубів. План міністерства енергетики – 19 млрд куб. м на опалювальний сезон. Такий план передбачає можливість використання 2,6 млрд кубометрів газу для потреб ТЕС та ТЕЦ у разі реалізації різних військових ризиків. Тобто зважаємо на всі можливі сценарії, щоб ніхто з українців не залишився взимку без тепла”, – зазначив глава уряду.

Він додав, що Україна продовжує експортувати електроенергію до Європи, що дозволяє зокрема не підвищувати тарифи для населення.

“Для підтримки регіонів, у тому числі для відновлення критичної інфраструктури, загалом виділено 3,4 млрд грн. Це кошти для 7 областей та Києва. Окремо йде програма підтримки регіонів для купівлі будматеріалів, ліків та інших критично важливих товарів через Укрзалізницю. За цією програмою регіони отримали вже близько 5 млрд грн”, – повідомив Шмигаль.

Раніше “Апостроф” розповів, яким буде тариф на опалення та чи можуть його підвищити.