RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Неприємний "сюрприз": в Україні подорожчають вживані авто та автозапчастини

В Україні можуть подорожчати нові та використані автомобілі, а також запчастини до них у разі, якщо Верховна Рада підтримає запровадження додаткового імпортного збору.

Про це пише тематичне видання Auto24.

Зокрема Кабінет Міністрів пропонує парламенту запровадити додатковий імпортний збір у розмірі 10% для зменшення тиску на гривню. Нововведення за задумом авторів законопроекту призведе до зменшення ввезення іноземних товарів, на які необхідно витрачати валюту.

Серед продукції, яка подорожчає після затвердження відповідного законопроекту, будуть автомобілі та запчастини до них. Більше того, в ціні піднімуться не тільки нові моделі, а й уживані.

"Якщо законопроект буде прийнято - нові автомобілі та запчастини точно подорожчають на 10%. Що стосується вживаних авто, які завозитимуться з-за кордону, то це рішення поглибить тінізацію авторинку - автомобілі намагатимуться сплатити за кордоном готівкою, щоб не переплачувати за банківський переказ", - йдеться у матеріалі видання.

Інститут дослідження авторинку також вважає, що ухвалення законопроекту призведе до подорожчання уживаних автомобілів. Експерти нагадують, що 2021 року близько 40% імпорту такого виду транспортних засобів завозилися юридичними особами, які для викупу авто за кордоном мають закупити валюту на міжбанку.

Також читайте матеріал "Апострофа": Збір з імпорту: що дасть 10% з кожного ввезеного в Україну товару