RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Бійте окупантів! Вітання зі святом воїнів-захисників українського неба

У неділю, 7 серпня, в Україні відзначають військове професійне свято – День Повітряних сил ЗСУ.

"Апостроф" з нагоди свята зібрав в одному матеріалі привітання із професійним святом від військового командування України.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у своєму офіційному Telegram-каналі зазначив, що українські льотчики продовжують ефективно захищати країну від російських загарбників. Генерал армії подякував військовослужбовцям ВС за професіоналізм та вшанував пам'ять бійців, які назавжди пішли у небо.


Командування ПС ЗСУ зауважило, що українська авіація у 2022 році не відзначає професійне свято і продовжує відчайдушно боротися з російськими загарбниками. У прес-службі відомства нагадали, що з першого дня повномасштабного вторгнення Повітряні сили України витримують найсильніші удари ЗС РФ, а в боях наші воїни продемонстрували героїзм та мужність.

"Втрати та перемоги згуртували нас і наповнили рішучість покласти край повному злу! Українське військо вже п'ятий місяць безжально терзає окупантів на полі бою. Повітряні Сили очистили від російської авіації небо над підконтрольною територією України. Українські воїни – найкращі, і заслуговують на кращу зброю.Адже ми воюємо – за нашу свободу, за право жити в цивілізованому світі, за право любити свою землю, мову, культуру, за майбутнє наших дітей та онуків!", - продовжило командування у своєму повідомленні і вшанувало пам'ять бійців, які віддали життя за свою Україну.

Командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв також приєднався до привітань і заявив, що Повітряні сили є надійним щитом від російських ракетних та авіаударів. За його словами, навички українських льотчиків стали рятувальним куполом не лише для військових, а й для цивільних осіб.

"Ви знищили сотні ракет, літаків, вертольотів, безпілотних літальних апаратів, не давши противнику панувати в небі. І ворог почав вас боятися! У ворога з'явився страх! Страх бути знищеним! Він перестав заходити на нашу територію до зони Вашого ураження. Саме це перша суттєва та відчутна перемога!", - додав Наєв, вітаючи Повітряні сили з професійним святом.

На думку Повітряного командування "Центр", українські льотчики з першого дня повномасштабного вторгнення показали всьому світу свою стійкість, патріотизм та любов до країни. Інтенсивні військові навчання протягом останніх років, які проходили за сприяння західних союзників, дали можливість підготувати особовий склад, який зараз продовжує стримувати агресію ЗС РФ.

"Дорогі воїни, Ви сьогодні пишете історію незалежної та вільної України, вашою хоробрістю пишається український народ і пишатимуться майбутні покоління! Світла Пам'ять військовослужбовцям, які віддали свої життя за Україну", - йдеться у повідомленні Повітряного командування.

Держприкордонслужба побажала Повітряним силам ЗСУ чистого неба та надійних крил.

Командування Сил підтримки ЗСУ стверджує, що навички українських льотчиків перекреслюють плани ЗС РФ щодо окупації України та дозволяють нашій авіації панувати в небі.

До привітань з нагоди професійного свята також приєдналися Повітряне командування "Захід" ПС ЗСУ та прес-служба Сухопутних військ.

Раніше ми розповідали історію професійного військового свята Дня Повітряних сил ЗСУ.