RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Вибухи в Криму та нові обстріли окупантами мирних українців: хроніка війни 9 серпня

Йде 167-й день повномасштабного вторгнення російської армії до України. Окупанти зазнають великих втрат, кидаючи проти ЗСУ "гарматне м'ясо" та намагаючись захопити нові території. Українська армія продовжує завдавати влучних ударів по складах рашистів, пунктам управління та базам.

США 8 серпня заявили про новий пакет військової допомоги Україні , який, зокрема, включає ракети для систем HIMARS, боєприпаси калібру 155 мм і 120 мм, ракети для систем ППО NASAMS.

"Апостроф" продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 8 серпня


23:13 Повідомляють про вибухи у Запоріжжі та Дніпрі. В обох галузях повітряна тривога. Також місцеві Tg-канали пишуть про вибухи у Новій Каховці, яка перебуває під контролем військ РФ.

23:06 Повідомляють про вибухи у Новій Каховці Херсонської області, яка перебуває під контролем РФ.

22:44 Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що Київ непричетний до вибухів на аеродромі у Новофедорівці в окупованому Росією Криму.

22:04 Відео наслідків удару по летовищу у Криму.

21:43 Державний департамент США затвердив виділення 89 млн доларів на підготовку саперів, які розмінуватимуть Україну.

21:05 ЗСУ звільнили село Байрак на Харківщині

20:22 «Глава» Криму Аксьонов оголосив з 20:00 9 серпня до 20:00 24 серпня високий рівень терористичної небезпеки в регіоні, передають російські ЗМІ.

20:00 Пожежу після вибухів на аеродромі в районі Новофедорівки локалізовано – стверджує «голова» Криму Сергій Аксьонов.

18:52 Внаслідок вибухів на авіабазі в окупованому Криму є загиблий. Окупаційна влада нібито контролює ситуацію.

18:19 Внаслідок вибухів у Новофедорівці загинула одна людина. Про це повідомив голова Криму Аксьонов.

17:55 Кількість постраждалих через вибухи у Криму збільшилася до п'яти осіб.

Четверо надали амбулаторну допомогу (обробили рани, видалили уламки), ще один постраждалий перебуває в операційній у стані середньої тяжкості, повідомили окупанти.

17:38 Пляж Новофедорівки просто зараз. Повідомляється, що туристи розбіглися з пляжу, а хтось і зовсім поїхав із курорту валізами.

17:12 Після вибухів на авіабазі у тимчасово окупованому Криму так звана "влада Сакського району" оголосила евакуацію.

16:43 Люди почали масово залишати Новофедорівку.

16:10 Мешканці Криму повідомляють про вибухи неподалік села Новофедорівка. Перший вибух стався близько 15 години, за ним ще кілька. Чи є постраждалі – невідомо.


14:55 Після вторгнення РФ українці різко змінили своє ставлення до Сталіна. Понад 64% опитаних негативно сприймають Сталіна і лише 5% – позитивно.

14:28 Повідомляють про вибухи у Миколаєві.

14:23 Міністерство оборони Британії опублікувало актуальну мапу бойових дій в Україні.

14:06 Ось як б'ють HIMARS.

13:54 Активісти руху "Жовта Стрічка" розповсюдили у Херсоні партію листівок проти паспортизації, яку проводять рашисти.

13:40 У Мелітополі після 10 нічних вибухів є поранені та вбиті російські військові, повідомив мер міста Іван Федоров.

13:07 В ОРДЛО прибула делегація з Москви для нібито перевірки цільового використання коштів, які РФ вісім років виділяла "на розвиток Донбасу". У Кремлі начебто всерйоз замислилися над тим, щоб зняти з "посад" всіх колаборантів на окупованих територіях та замінити їх російськими чиновниками. Приводом називають неймовірну корупцію та крадіжку грошей "урядами" квазіреспублік, оскільки ватажки "ЛНР" та "ДНР" чітко звітувати про витрати коштів не змогли.

12:38 У Кремлі погрожують розбомбити завод з виробництва Байрактарів, якщо його збудують в Україні.

" У разі появи в Україні виробництва турецьких безпілотників воно потрапить під демілітаризацію ", - заявив Пєсков.

12:10 Прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас підтримала президента України та висловилася за припинення видачі віз росіянам.

11:45 На Донеччині під ударом російських окупантів опинилися школа, пункт видачі гумдодопомоги та понад 50 мирних будинків. Армія РФ здійснила 27 обстрілів мирних районів, 13 із них припало на Авдіївку. Є загиблі та поранені мирні жителі.

11:25 Партизани розклеїли у тимчасово окупованому Лисичанську листівки.

11:17 Російська так звана приватна військова компанія "Вагнер" ("Ліга"), яка насправді контролюється ГРУ, не просто знизила планку у відборі найманців, а й почала вербувати зеків просто у в'язницях. Причому пріоритет віддається засудженим за тяжкі злочини: вбивства та розбійні напади. Безпосередню участь у цьому взяв російський олігарх та довірена особа Путіна Євген Пригожин.

10:59 На Луганщині ЗСУ за добу зупинили 10 спроб ворога штурмувати міста та села. Близько 8 населених пунктів намагалася працювати авіація окупантів. Вночі росіяни завдали ракетного удару, здійснили дві спроби танкових атак та мінометами обстріляли населені пункти.

10:39 Зеленський закликав Клінтона використати особистий авторитет для привернення уваги світової спільноти до обстрілів та мінування Запорізької АЕС та ядерного терору Росії.

10:20 Вночі, близько двох годин, ворог завдав ракетних ударів по Шевченківському та Індустріальному районам Харкова. У Шевченківському районі окупанти пошкодили готельно-ресторанний комплекс. Ще один удар зафіксовано на відкритій території в Індустріальному районі, пошкоджено елементи транспортної та критичної інфраструктури. Постраждалих немає.

09:44 Щоденні втрати українців на фронті наразі становлять близько 30-50 осіб, заявив радник глави офісу президента Михайло Подоляк. Це приблизно 2,5 – 3 разу менше, ніж було у червні.

09:18 За даними британської розвідки, Росія не змогла створити боєздатну бойову піхоту в достатній кількості, щоб забезпечити суттєвіший поступ у Донецькій області.

09:11 Загальні бойові втрати супротивника на 9 серпня.

08:50 В окупованому Мелітополі ранок почався з вибуху та гулу техніки.

08:24 ЗСУ завдали удару по глибокому тилу росіян.

07:59 Нікополем уночі тричі стріляли з "Градів". До міста прилетіло 120 реактивних снарядів. Пошкоджено кілька житлових будинків. На трьох підприємствах пошкоджено цехи, майстерні, адмінприміщення та автомобілі.

07:43 Вчора українські сили завдали точних ударів по військових об'єктах супротивника:

  • Донецьк – мінус БК,
  • Дар'ївка, Херсонщина - мінус БК,
  • Мелітополь, Запоріжжя - мінус база,
  • Козача Лопань (район), Харківщина – мінус БК.

07:36 Байден сьогодні підпише протоколи про вступ Швеції та Фінляндії до НАТО. Про це заявили у Білому домі.

07:09 Нікополь на Дніпропетровщині знову зазнав обстрілу з боку російських військ. Вночі окупанти з РСЗВ двічі випустили містом повною бомбовою касетою.

06:55 Оновлена мапа бойових дій.

06:55 У Чорному морі на чергуванні залишено два надводні носії крилатих ракет типу "Калібр", споряджені 16 ракетами, і 1 великий десантний корабель. Вони, як і решта шести одиниць корабельно-катерного складу російського флоту, тримаються на ракетно-безпечній відстані від підконтрольного нам узбережжя.