RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Окупанти хочуть влаштувати ЗСУ котел на сході: карти бойових дій

Триває вже 167-та доба повномасштабної війни з російськими окупантами, росіяни прагнуть взяти українські війська в котел між Ізюмом та Донецькою та Луганською областями.

Про це йдеться у свіжому звіті аналітиків американського Інституту вивчення війни (ISW).

Ключові висновки

  • Повідомлення про можливу фальсифіковану заяву Росії відволікає від реальних ризиків ядерної катастрофи з вини РФ на Запорізькій АЕС в Україні. Російські сили продовжують завдавати ударів і складувати військову техніку поруч із ядерними реакторами АЕС, ймовірно, граючи на побоюваннях Заходу щодо ядерної катастрофи та послаблюючи волю Заходу до надання додаткової військової підтримки Україні.
  • Російські війська завдали наземних ударів на північний захід від Слов'янська, а також на північний та південний схід від Бахмута.
  • Російські сили продовжували наземні атаки на північний та південний захід від Донецька.
  • Російські офіційні особи відклали відкриття Антонівського мосту після того, як український удар пошкодив міст та прилеглу будівельну техніку.
  • Росіяни розгортають менш професійні окупаційні сили та посилюють тиск на українське населення на окупованих територіях.

Росіяни прагнуть оточити українські війська в котлі між Ізюмом та Донецькою й Луганською областями.

Російські війська провели обмежену наземну атаку на північний захід від Слов'янська 8 серпня і провели наземні атаки на схід і південь від Бахмута.

Російські сили, ймовірно, прагнуть встановити контроль над Соледаром на північ від Бахмута та Зайцевого на південь від Бахмута, щоб створити умови для порушення українського контролю над магістральною дорогою T0513, яка підтримує передові позиції України на північному сході Донецької області.

8 серпня російські сили продовжували наземні атаки на північний та південний захід від Донецька.

Російські війська не проводили жодних підтверджених наземних атак на північний схід від Харкова та 8 серпня та зосередили свої зусилля на утриманні своїх нинішніх позицій.

8 серпня російські сили продовжували зосереджувати зусилля на утриманні своїх нинішніх позицій та запобіганні наступу українців уздовж південної осі.

Росіяни продовжували обстрілювати населені пункти у Дніпропетровській, Миколаївській та Одеській областях з артилерії та ракет.

Українські сили продовжували громити російські військові позиції та склади з боєприпасами у Запорізькій та Херсонській областях. Захисники України в ніч з 7 на 8 серпня завдали нових ударів по Антонівському та Каховському мостам.

Російські сили можуть дедалі частіше використовувати неякісні, погано навчені підрозділи, які, наприклад, складаються з ув'язнених, для контролю над населенням в окупованих частинах України.

Російська окупаційна влада починає видавати офіційні накази про підготовку до фіктивних референдумов про анексію.

Як писав "Апостроф", раніше британська розвідка розповіла, які напрями фронту можуть стати найгарячішими найближчим часом.