RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Не Херсон: яке велике місто при контрнаступі на півдні можуть звільнити першим

У ході контрнаступу Збройних сил України одним з перших може бути звільнений не Херсон, а Мелітополь.

Таку думку висловив військовий експерт Сергій Грабський в ефірі "Радіо НВ".

"Мелітополь може бути або результатом другої фази нашої наступальної операції (першою фазою буде звільнення правого берега), або навпаки - він може бути і першою фазою. І не забуваємо, що саме Мелітополь та околиці - це зона активних дій наших партизанів, які також завдають удари", - зазначив він.

За словами експерта, абсолютно ймовірним і доцільним виглядає завдання ударів як з фронту, так і з тилу для деморалізації противника і знищення його бойових угруповань саме в Мелітополі.

Грабський додав, що ЗСУ також ведуть активні дії як у Херсонській та Запорізькій областях, так і на Харківщині.

"Це говорить про те, що українська армія набуває все більше і більше навичок для ведення саме наступальних дій на різних операційних напрямках. Ми нарощуємо свої наступальні можливості і тепер все залежить від того, наскільки швидко ми поповнимо і матимемо в достатній кількості озброєння, бойову техніку для того, щоб здійснювати наступальні операції", – резюмував експерт.

Як повідомляв "Апостроф", у ніч проти 8 серпня, українські захисники високоточними ракетами HIMARS ударили по пунктах дислокації окупаційних військ на промислових майданчиках різних районів окупованого Мелітополя.