RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Як виростити солодку моркву: чотири перевірені способи

Для багатого врожаю моркви важливо дотримуватися правильного режиму поливу, а підвищити солодкість коренеплоду допоможуть перевірені городниками способи.

Про це розповідає Ukr.Media.

Кількість цукрів у коренеплодах безпосередньо залежить від ґрунту. Якщо грунт кислий, солодкість моркви буде меншою. Виправити ситуацію може внесення вапна. На "квадрат" достатньо 400-500 г. Нейтралізувати кислотність і вирівняти pH землі до 7 можна і золою, для такої ж площі необхідно 2-3 склянки.

Також підвищити солодкість моркви допоможе підживлення з 2 столових ложок нітроамофоски та 6-7 кристалів марганцівки, які необхідно розчинити у 10 літрах води.

Свіжоприготованим розчином потрібно поливати посіви один раз на тиждень протягом 2-3 тижнів із середини липня до середини серпня.

Марганцівку в цьому розчині можна замінити на деревну золу: до розчиненої у воді нітроамофоску потрібно всипати склянку золи.

Допомогти зробити моркву солодшою може і борна кислота: чайну ложку потрібно розвести в 10 літрах води і поливати грядки в серпні протягом 2-3 тижнів з інтервалом 5-7 днів. Важливо враховувати, що це підживлення можна використовувати тільки на ґрунтах без підвищеної кислотності.

Раніше "Апостроф" розповідав, як захистити врожай моркви від шкідників .