RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Війна може бути нескінченною: у Зеленського пояснили, чим небезпечні переговори з Путіним

Україні не вигідно йти на переговори з країною-терористом Росією, оскільки це матиме негативні наслідки для територіальної цілісності й суверенітету держави. Крім того, Кремль не дотримується жодних домовленостей, і за умови "закінчення війни шляхом переговорів", ця війна перетвориться в нескінченну.

Про це радник глави ОФ Михайло Подоляк розповів у своєму інтерв'ю для ВВС Україна.

За його словами, Росія на час переговорів припинить обстріли України, а далі вимагатиме визнати окуповані території частиною РФ, на що українська сторона не погодиться.

"А далі відбуватиметься банальна історія. Припинення вогню (на час переговорів) зміниться контратакою України. Ми будемо завдавати потужних ударів по російських збройних силах. Росія знову почне обстрілювати наші міста, але паралельно з цим в Європі вустами того ж Шредера і ще десятків інших людей почне говорити: "Дивіться, ми ж уже закінчили війну, ми ж уже перестали обстрілювати територію України, ми сіли за стіл переговорів і практично домовилися про мир, а Україна знову пішла воювати. Навіщо вам підтримувати агресора?" - пояснив Подоляк, чому Росії потрібні переговори.

У такий спосіб країна-агресор Росія почне інформаційну кампанію, спрямовану на західну авдиторію, у якій ключовими меседжами буде: Україна не хоче сидіти за столом переговорів; Україна - це країна-агресор.

Водночас підписання будь-якого договору з Росією по типу Мінськ-3 - це автоматично підписати Україну на ще одну війну.

"Тоді ми повинні будемо визнати, що нам треба повністю забути про можливість розвивати Україну, бо і наші партнери розумітимуть, що якщо в Україні залишиться хоча б якась територія під контролем сепаратистів чи якихось російських проксі, чи просто під контролем Росії, то в Україну категорично не можна буде вкладати гроші, в Україну не можна буде повертатися, в Україні не можна буде розвивати бізнес. Тобто Україна буде територією, яка не буде розвиватися, це буде руїна", - наголосив Подоляк.

Журналісти ВВС запитали Михайла Подоляка, чи розглядає Україна "умовний корейський сценарій", тобто, коли в південній частині Кореї нормальне життя, а в північній - не дуже.

"Ми з вами про це говорили на самому початку. У такому разі це нескінченна війна. Це сценарій Мінську-2, 3, 4, 5, нескінченної війни. Тому що Росія - не Північна Корея. Російська Федерація по відношенню до України не зупиниться на 38-й паралелі. Вона буде йти далі, постійно далі - це і є сценарій нескінченної війни", - зазначив радник глави ОП.

За його словами, після підписання нового договору з РФ, країна-терорист переоснастить свою армію, мобілізує ще більше людей, посилить пропагандою реваншистські настрої і знову піде на війну проти України.

"Вони пристосуються до санкцій, більше того, вони поступово зламають консолідацію Європейського Союзу, отримають там формальних чи неформальних союзників. І ми зовсім скоро отримаємо наступну війну, але в набагато гірших умовах.

Чому? А тому що нам скажуть: ви ж тоді не довели все до кінця. Ви ж тоді були такі потужні, ми ж вам допомагали, але ви не пішли до кінця, до правильного фіналу. А сьогодні ми вже не можемо вам допомагати, ми не можемо щороку своїм суспільствам в Німеччині, Франції, Італії, Іспанії говорити: а давайте ще раз Україна буде воювати з Росією, ще раз дамо їм кілька сотень мільярдів євро, ще раз приймемо біженців з України", - сказав Подоляк.

Читайте також матеріал "Апострофа": Код Шредера: які сигнали Путін передає Заходу