RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Нейромережа створила похмуру картину приходу "руського міра" до Маріуполя

Штучний інтелект Midjourney, що генерує картинки за текстовими описами, створив похмуру картину приходу "руського міра" у Маріуполь.

Картину оприлюднив художник-графік Ігор Нечитайленко у Fаcebook.

Він пояснив, що під час генерації зображень за допомогою штучної нейронної мережі шукав візуальне звучання ідеї, яку було складно уявити образно. У підсумку виникла моторошна кінематографічна картина.

"Прихід у Маріуполь довгоочікуваного "руського міра". В колаборації з #midjourney штучним інтелектом який генерує зображення за текстовим запитом. У процесі генерації зображень, шукав візуальне звучання ідеї яку мені до того було важко уявити образно, було тільки відчуття. Але в процесі спроб та помилок з'являється багато варіантів з яких можна відсіяти круту композицію, потім куча композінгу та оверпейнінг деталей та фонів у фотошопі, які дають важливу глибину та кінематографічність сюжету", - йдеться у дописі під картинкою.

На думку штучного інтелекту, "руській мір" - це потужна труноподібна військова машина на колесах із церковними куполами з тлом потойбічної атмосфери.

Нагадаємо, що у мережі з'явилися фото руїн багатостраждального Маріуполя, який знаходиться під російською окупацією.