RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Ціни стали вищими, але є "гарячі путівки": скільки коштує відпочити в Туреччині в 2022 році

Цього року для українців відпочинок у Туреччині став дорожчий на 30-40%, але все ще є шанс купити "гарячу путівку" у бюджетний готель.

Про це розповіла керівниця туристичного агентства Євгенія Мельник для РБК-Україна.

Ціни на відпочинок на турецьких курортах стартують від 14 тисяч гривень.

"Ціна динамічна, може змінюватися. Гарячі тури за низькою ціною будуть ближчими до моменту вильоту на дешевий готель. І тоді стоїть питання трансферу до Кишинева. Той, хто може самостійно сісти в машину і поїхати, матиме на неї "зелену карту", тоді такий тур можна забронювати без проблем. Якщо сім'я добиратиметься трансфером, тур потрібно брати трохи заздалегідь, тому що і в автобусі з Києва до Кишинева від туроператора в останній момент може не бути місць", - пояснила вона.

Наприклад, трансфер Київ-Кишинів в обидві сторони коштує 4 тисячі гривень на людину, а з Вінниці - 1,5 тисячі гривень в одну сторону. Зараз є великий вибір приватних перевізників, які везуть українців мікроавтобусами до Кишинева, звідки ті вилітають у Чорногорію, Грецію, Єгипет.

За словами Мельник, найдешевше подорожувати з Молдови, тому що польські тарифи вже стали вищими.

Для мами з дитиною можна бюджетно відпочити на курортах Аланія чи Бельдібі в скромному 3-зірковому готелі з харчуванням "все включено" на другій лінії близько за 14 тисяч гривень за тиждень. Водночас середня ціна тура у 4-зірковому готелі – приблизно 25-30 тисяч гривень.

"Дешеві фрукти - наприклад, персики, виноград по 1 долару за кілограм, апельсинові фреші пів літра - теж долар, інжир - три долари. Якщо готель зі скромним і недостатньо різноманітним харчуванням, то можна докуповувати фрукти і порадувати себе", - порадила турагентка.

У Туреччині краще купувати продукти в супермаркетах для місцевих, які знаходяться подалі від туристичних локацій, адже це зекономить вам чимало коштів.

Читайте також матеріал "Апострофа": Відпустка під час війни: де бюджетно та безпечно відпочити в Україні