RU  UA

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

У Києві хочуть збудувати залізобетонні укриття біля зупинок транспорту

Після скандального рішення Ради оборони Києва про зупинення транспорту під час повітряної тривоги постало резонне питання – де саме шукати укриття?

Про це повідомляє ТГ-канал "Реальний Київ".

Маршрутка стій, летить ракета: як Київ житиме за новими транспортними правилами

З цією метою у столиці вирішили звернути увагу на ізраїльський досвід та спорудити захисні укриття у межах зупинок наземного міського транспорту.

Представник міськради заявив про те, що на кожній зупинці у місті стоять залізобетонні бункери без вікон та з одним входом, у яких можуть вміщатися кілька десятків людей. Біля цих конструкцій можуть також встановлювати бетонні стіни двадцять сантиметрів. З їх допомогою можна швидко сховатися при обстрілі та захистити себе від уламків.

Поки що немає детальної інформації про те, яким чином і в який термін цей задум буде реалізовано в нашій країні.

Нагадаємо, з 1 серпня у столиці почали діяти нові правила наземного громадського транспорту, згідно з якими під час повітряної тривоги він повинен зупинятися у безпечному місці, а пасажири мають залишити салон та пройти до найближчого укриття. Таке рішення стосується також приватних перевізників. Рішення викликало хвилю обурень серед місцевих мешканців. На сайті набрала тисячі голосів петиція, в якій вимагають скасувати рішення влади.