RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Були навіть випадки викрадення: окупанти почали ходити квартирами у Херсоні ночами

Російські військовослужбовці влаштовують нічні рейди по квартирах мешканців Херсона, під час яких було зафіксовано випадки викрадення.

Про це йдеться в останньому зведенні Оперативного командування "Південь".

За даними відомства, окупаційні війська продовжують чинити фізичний та моральний тиск на цивільних у непідконтрольних Києву регіонах.

Так, у Херсоні росіяни влаштовують нічні рейди з перевірками по квартирах та схиляють мирних жителів до співпраці з ЗС РФ. Більше того, в окупаційному місті зафіксовано випадки викрадення цивільних.

"Якщо раніше херсонців брали в полон вдень, то зараз російські військові ходять по квартирах навіть уночі. Проводять опитування, збирають інформацію, і погрозами схиляють відповідних фахівців до співпраці. Або вивозять у невідомому напрямку для застосування інших "методів переконання", - йдеться у зведенні Оперативного командування.

Відомство має інформацію про те, що на півдні України окупанти створюють "Медіашколу", проте місцеві журналісти відмовляються співпрацювати з нелегітимними адміністраціями. У зв'язку з цим загарбники вдаються до насильницьких методів, щоб змусити фахівців працювати на ЗС РФ.

Раніше ми розповідали, що окупанти зазнали серйозних втрат у Херсонській області.