RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Удар на Запоріжжя та Миколаїв: військовий експерт назвав головну помилку окупантів

Росіяни загрожують захопити то Кривий Ріг, то Запоріжжя, то Миколаїв. Вони здійснюють локальні наступи на Донбасі та водночас концентрують сили на Херсонщині.

Окупанти зазнають великих втрат на півдні та намагаються переманити ЗСУ на схід: онлайн війни 14 серпня

Про те, яка ситуація зараз і чого чекати, голова Центру оборонних стратегій, міністр оборони України 2019-2020 років Андрій Загороднюк розповів Радіо НВ.

“Тут цікава історія, бо ми фактично перехопили ініціативу. Як це розвивалося? Спочатку, у першій фазі війни вони відкрили щонайменше 10 операційних напрямів. Ці напрями вони, звичайно, не могли підтримувати одночасно, тобто зробили величезну кількість помилок від початку війни, які дуже дорого їм коштували”, – сказав він.

На думку експерта, навіть немає сенсу перераховувати всі помилки через їхню велику кількість. Після великих втрат, після відсутності хоч якихось успіхів у більшій частині напрямків окупанти зупинилися та перегрупувалися.

У результаті вони сконцентрувалися на сході країни, де досягли деяких проміжних успіхів, але потім зупинилися, і тут Україна почала загрожувати їм на інших ділянках.

“У Харкові ми почали тіснити їх та, зрозуміло, створюємо наше угруповання, потенційно загрожуємо їм на півдні. Вони запанікували та близько місяця тому почали перекидати сили. І знову ж таки почали діяти на кількох напрямках одночасно, планувати свої дії одночасно на кількох”, – пояснив він.

Раніше ми опублікували зведення Генштабу на вечір 14 серпня. Ворог був відкинутий під Авдіївкою та Краматорськом, але досяг успіху під Бахмутом.