RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Як зробити гарний саджанець з однієї гілки смородини: простий спосіб

Садівники дали поради, як правильно розмножити кущі смородини. Запевняють, що можна обійтися без походу в магазин, адже гарний саджанець можна виростити навіть з однієї гілочки.

Про це повідомляє "Апостроф", посилаючись на фахівців.

Достатньо одного куща смородини на ділянці, щоб отримати до шести якісних саджанців.

Щоб провести таку процедуру, потрібно дочекатися весни - за літо саджанці зможуть пустити потужне коріння. Проте можна зробити й восени, пересадивши пізно навесні вже на постійне місце.

Для цього треба вибрати в куща найдовше гілля, яке знаходиться в самому низу чи практично лежать на землі. Варто вибрати найбільш міцне, еластичне та здорове.

Потім потрібно викопати невелику довгувату яму, до п'яти сантиметрів завглибшки. Усі гілочки треба покласти у заглиблення, зафіксувати дротом, присипати чималою кількістю землі та утрамбувати.

Надалі потрібно їх ретельно поливати: усю весну, літо та ранню осінь. Дочекавшись весни чи осені - пересадити саджанці, які наростили значну кореневу систему.

Відрізавши секатором гілку від куща, посадивши у лунку, поливаючи та підгодовуючи - через один-два сезони кущ дасть перший урожай, наголошують садівники.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як захистити яблука та груші від шкідника: є надійний засіб.