RU  UA

На окупованій частині Херсонщини планують створити "загони оборони" із мирних громадян: що відомо

На території тимчасової окупованої Херсонської області, окрім проведення "референдуму" про приєднання до РФ, планують ще створити "загони оборони" - вони будуть складатися з мирних громадян.

Про це розповів в ефірі Апостроф TV розповів перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

За його словами більшість людей обурені тим, що відбувається на Херсонщині, зокрема, саме "референдумом".

"Як стверджують окупанти, Херсонщина має намір стати частиною РФ. Жителей області це не влаштовує та ніхто в Росію йти не хоче", - пояснив Соблевський.

У зв'язку з цим, рашисти придумали створювати в регіонах, так звані, "загони оборони", куди входитимуть молоді жителі області, які отримали "паспорти рф".

"Окупанти раніше боялись це робити та роздавати людям зброю, враховуючи масові проукраїнські настрої та рух спротиву. Але зараз вони це планують. В ці загони, скоріш за все, будуть записувати молодих жителів області, що отримали "паспорти рф". Таких людей небагато, але вони є. Але насправді в групі ризику всі, бо ми вже бачили "мобілізацію" чоловіків в ОРДЛО", - заявив заступник голови Херсонської облради.

Він також додав, що колаборанти з Херсонщини Кирило Стремоусов та Володимир Сальдо – це просто ширма, а реальна влада знаходиться в руках російських окупантів.

"Їх використовують для картинки та заяв. Сальдо повернули в область заради заяв про "референдум" та "мобілізацію"", - резюмував Юрій Соболевський.

Нагадаємо, російські окупанти та їх посібники збираються провести "референдуми" на окупованих територіях України: орієнтовні дати - з 23 по 27 вересня. У свою чергу країни Заходу засудили наміри Росії відірвати від України її території.