RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Зеленський пояснив, чому компромісів із Путіним не буде

Президент України Володимир Зеленський прокоментував рішення президента Росії Володимира Путіна оголосити часткову мобілізацію та провести незаконні "референдуми" на окупованих територіях.

Про це він розповів в інтерв'ю німецькому таблоїду "Bild".

За словами глави держави, часткова мобілізація показує, що Росія має серйозні проблеми із офіцерами та іншим персоналом своєї армії.

"Путін бачить, що його частини просто розбігаються. Йому потрібна багатомільйонна армія, яка прийшла до нас, адже більшість тих, хто до нас приходить, просто тікають", - зазначив Зеленський.

Незаконні "референдуми" на окупованих територіях він назвав фіктивними та заявив, що 90% держав їх не визнають, а Збройні сили України діятимуть згідно з планами щодо звільнення цих земель.

Говорячи про ймовірність застосування ядерної зброї, Зеленський наголосив: світ не дозволить Путіну її застосувати. Водночас, ризики існують.

"Я не вірю, що він може її застосувати. Не думаю, що світ дозволить йому використовувати цю зброю, але ми не можемо зазирнути в голову цій людині. Тому, ризики є: завтра Путін може сказати, що Росія, крім частини України, захоче ще й частину Польщі - інакше буде застосована ядерна зброя. Ми не можемо йти на компроміси з ним", - резюмував президент.

Раніше в Офісі президента України назвали умови початку мирного діалогу з Путіним.