RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Мобілізація як вбивство сірої маси: військовий оглядач назвав основні проблеми російської військової машини

Оголосивши часткову мобілізацію і приступивши до роздачі повісток військовозобов'язаним чоловікам, Росія збирається вирішити завдання збору якомога більшої кількості людей, щоб "залатати" частини, які зазнали втрат на фронті.

Про це на своїй сторінці у Facebook пише головний редактор видання "Апостроф", військовий оглядач Денис Попович.

За його словами, це буде потрібно вже найближчими парами тижнів, щоб спробувати захистити території, які Росія за результатами "референдуму" оголосить своїми. Він зазначив, що сумнівів у тому, якими будуть результати цього референдуму, немає ні в кого.

У той же час, Кремлю потрібен потрібний найбільш підготовлений контингент, щоб максимально швидко влити його в діючі частини. Цим і пояснюється їхня первісна активність.

"Це буде перший етап. Коли і якщо він пройде успішно, вони перейдуть до другого етапу, який заявлено як створення оперативної глибини оборони. Тобто розгортання нових частин, які сформують другий чи третій ешелон, щоби не допустити наших проривів. Це справа найближчих півтора-двох місяців, після чого вони закопаються в стратегічну оборону, сподіваючись таким чином пересидіти осінньо-зимовий період і розраховуючи, що ми його не переживемо”, - наголосив Попович.

Тим часом у тилу окупантів можуть бути сформовані нові частини, щоб можливо ближче до весни відновити наступальні дії. Крім того, ця мобілізація не має термінів, а отже, Путін навряд чи обмежиться набором 300 тисяч осіб.

"Набір сірої людської маси не вирішує основні проблеми російської військової машини: слабка розвідка, слабка логістика, некомпетентне командування, низька швидкість прийняття рішень, низька мотивація, корупція на всіх рівнях. Тому з виконанням будь-яких мобілізаційних планів, а також з оснащенням поспіхом зібраних військ, я передбачаю великі проблеми. Але якусь кількість нещасних вони точно зберуть", - пише експерт.

Він назвав мобілізацію "вбивством і поверненням найгіршим практикам Першої світової війни, коли безмовних селян зганяли в окопи". Водночас, Попович зазначив: росіяни самі заслужили таку долю своєю байдужістю до власної долі, а тому у повній байдужості до своєї долі вони й загинуть.

"Звичайно, якщо в них не прокинеться інстинкт самозбереження і вони не спробують скинути свою збожеволілу владу", - з іронією резюмував головний редактор.

Раніше політтехнолог і письменник Михайло Шейтельман заявив, що Путін хоче якнайшвидше закінчити повномасштабну російсько-українську війну на тлі поразок окупаційного війська на півночі України та Харківщині, оскільки його режим не витримає, наприклад, деокупацію Херсона.