RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Опозиціонер про путінську мобілізацію: війна прийшла до будинку кожного росіянина

Оголошення Володимиром Путіним часткової мобілізації означає, що війна з Україною прийшла практично в дім кожного росіянина.

Про це російський опозиційний політик Дмитро Гудков розповів в ефірі Апостроф TV.

Він зазначив, що йдеться не про часткову мобілізацію, а про мобілізацію в цілому. Єдиний виняток надається працівникам ОПК, хто має відстрочки на роботу. За великим рахунком, часткову мобілізацію назвали лише для відволікання уваги, тому що мобілізовані можуть бути майже всі.

Росії вже почалася паніка, вже майже неможливо купити квитки за кордон. Зараз квиток економ-класу в один бік до Єревану коштує 8-9 тисяч доларів. Якщо в Дубаї летіти, то це 16-17 тисяч доларів. І взагалі невідомо, чим це закінчиться, тому що сьогодні можна сказати, що війна вже прийшла практично в дім кожного росіянина", - заявив Гудков.

У той же час, якщо взяти закон РФ "Про мобілізацію", можна побачити, що всім громадянам, які підпадають під неї, просто заборонено залишати країну та своє місце проживання без відповідного рішення військкомату.

"Тому я не виключаю, що 7 пункт (указу Путіна про часткову мобілізацію -"Апостроф") якраз є витримкою з цього закону. Власне, якщо людина отримує повістку, якщо вона піддається мобілізації, то навряд чи її кудись випустять", – зазначив політик.

Раніше політолог Іван Преображенський заявив, що оголошення часткової мобілізації в Росії означає визнання військової поразки РФ у війні з Україною.