RU  UA

Можна надсилати їх одразу у пакетах: у ЗСУ відреагували на плани РФ мобілізувати 300 тисяч росіян

21 вересня в Росії оголосили часткову мобілізацію, глава міноборони РФ Сергій Шойгу заявив, що Кремль планує мобілізувати 300 тисяч росіян. Однак насправді з цією "армією" буде багато проблем і вона не може сприйматися як серйозний супротивник для ЗСУ.

Таку думку висловив військовий ЗСУ Кирило Сазонов в ефірі Апостроф TV.

"Зібрати 300 тисяч людей це не одномоментно. Завтра вони не з'являться на фронті. Це розтягнутий у часі процес: треба знайти, зібрати, вони досить активно ховаються. Ми бачили, що на фінському кордоні діялося, що зникли одразу всі квитки - до Казахстану, Баку, Єревану. Рвонули усюди, де безвіз. Розбіглися по селах", - описав ситуацію він.

Сазонов додав, що росіяни хотіли воювати, доки війна була у телевізорі. Реальних бойових дій нікому не хотілося.

"Вони чудово розуміють, що ЗСУ за півроку перемололи профармію, контрактників, які були на навчаннях і готувалися. Тепер офісний планктон, студенти, люди з вулиці – не зовсім противник. Їх треба якось одягнути, екіпірувати, якщо немає зимової форми для чинної армії, як одягати поповнення? Можна надсилати їх одразу в пакетах", - зазначив військовий.

Якщо ж мобілізованих росіян довго навчатимуть і готуватимуть, то з'являться в Україні вони не раніше за весну.

"А до весни, сподіваюся, звільнимо більшу частину території. Це більше загрози, ніж реальність", - резюмував Сазонов.

Як розповідав "Апостроф", росіяни так сильно "хочуть" воювати в Україні, що в першу ж ніч після оголошення мобілізації підпалили два військкомати - у Нижньому Новгороді та під Санкт-Петербургом.