RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Будуть погані солдати: Інститут вивчення війни дав прогноз щодо мобілізації в Росії

Навіть якщо Росії вдасться набрати в армію 300 тисяч осіб, у зв'язку із частковою мобілізацією, солдати із них вийдуть ніякі – росіяни не вмотивовані воювати.

Такого висновку дійшли експерти з Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначається, що заганяючи чоловіків в армію, влада почала діяти грубо, не особливо піклуючись у їхній відповідності заявленим критеріям. Такими методами можна набрати необхідну кількість живої сили, проте ціною зростання невдоволення серед населення.

Читайте також: Путін повторює сценарій Першої світової: у Росії пояснили, яка доля на нього чекає

Але навіть у разі більш м'яких методів з боку влади, мобілізація все одно була б непопулярною, а нині і поготів - повістки вручають навіть протестувальникам проти мобілізації, моральний дух таких солдатів буде катастрофічно низький.

Наразі точно невідомо, скільки насправді рекрутів планують мобілізувати. Шойгу заявляв про 300 тисяч людей, проте починає з'являтися інформація про мільйон осіб.

Висока ймовірність, що непропорційно багато чоловіків спробують набрати серед етнічних меншин (бурятів і дагестанців, яких активно рекрутували на "короткострокові контракти", які Путін тепер зробив безстроковими), а також серед іммігрантів, наприклад із Центральної Азії.

Раніше ми публікували відео, де перших мобілізованих у Росії вже звозять колонами з усіх куточків країни.