RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Зеленський назвав втрати ЗСУ на війні з Росією: треба бути обережним із цифрами

З початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації українських військових загинуло вп'ятеро менше, ніж російських окупантів. Тим не менш, щодня Україна втрачає близько 50 героїв.

Як повідомляє РБК-Україна, про це заявив глава Української держави Володимир Зеленський у програмі "Face a Zelensky".

"У нас є оцінки втрат за добу, вони не точні. Це близько 50 осіб на день. Але це не точні цифри, тому що ми не знаємо, скільки солдатів та цивільних осіб залишається на цій території. Загинуло вп'ятеро менше українських воїнів, ніж російських окупантів”, - розповів він.

Читайте також: У Міноборони озвучили втрати України на війні

За словами президента, він отримує дані щодо втрат українських військових, але з цими цифрами треба бути обережними через те, що йдеться про людське життя.

Зеленський зазначає, що позиція українських військових – не називати точну кількість загиблих чи поранених героїв.

"Головне питання – це точні дані. У мене є дані, які я отримую і які мені надають. Ми повинні бути дуже обережні з цифрами, тому що йдеться про людське життя” , – розповів глава держави.

Відзначимо, окупанти зазнають великих втрат в Україні. Так, ЗСУ протягом 22 вересня завдали 13 авіаційних та близько 280 вогневих ударів по позиціях російського окупаційного війська на південному напрямку. Ворог втратив склад із боєприпасами та 10 одиниць військової техніки.