RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

"Інфарктних" сповіщень більше не буде? ДСНС закінчила тестування системи

У п'ятницю, 23 вересня, Державна служба з надзвичайних ситуацій завершила тестування системи оповіщення, яка мало не довела українців до інфаркту.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник голови ДСНС Роман Примуш.

"Сьогодні ДСНС успішно завершило тестування сучасної системи інформування населення Cell Broadcast. Така система – це світовий досвід інформування населення про загрози для їхнього життя. Розумію, що процес тестування, який ми розпочали 7 вересня, викликав ряд незручностей і обріс мемами, але величезна кількість технічних рішень і питань, які потрібно було вирішити вимагала певного часу для тестування", - написав він у соціальній мережі.

Читайте також: ‚Тепер буде 5 типів попереджень: програма "Повітряна тривога" отримала апдейт - що змінилося

Представник рятувальників зазначив, що у 2021 році впровадження такої системи оцінили у кілька мільйонів доларів та майже рік часу на всі роботи, але завдяки підтримці низки партнерів ДСНС реалізувала проект безкоштовно.

Примуш також написав про те, що далі система перейде в дослідну експлуатацію та використовуватиметься для надсилання реальних сигналів про загрози для жителів нашої країни, які живуть в умовах повномасштабної війни.

За його словами, зараз ДСНС у взаємодії з виробниками мобільних телефонів працює над підвищенням охоплення абонентів та розширенням кількості пристроїв, які можуть отримувати оповіщення. Примуш також подякував усім за терпіння та розуміння.

Нагадаємо, раніше рятувальники назвали винних за різкий звук.