RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Втекли з Ізюма і потрапили в "котел" під Лиманом: ЗСУ оточили два батальйони російських найманців

Збройні сили України продовжують контрнаступ у Донецькій області. ВСУ оточили два батальйони найманців БАРС у селі Дробишеве, це може змусити ворога залишити Лиман.

Про це написав Юрій Бутусов.

"Російські канали повідомляють, що ЗСУ оточили два батальйони найманців БАРС у селі Дробишеве. Дробишеве - ключовий вузол комунікацій на північ від Лимана, і звільнення села означає, що незабаром російські війська зроблять планове перегрупування і залишать Лиман. Цікаво, що противник змушений кинути на оборону такого важливого тактичного пункту дуже слабкі та малобоєздатні підрозділи", - написав журналіст.

Читайте також: ЗСУ штурмом взяли ще одне селище під Лиманом та відбили позиції під Бахмутом: карта місцевості

Він пояснив, що батальйони БАРС – це нашвидкуруч створені після вторгнення підрозділи найманців з легким озброєнням, низьким рівнем мотивації, організації, управління та підготовки.

"Застосування противником на такому ключовому напрямку, як Дробишево, малобоєздатних частин говорить про те, що російська армія, як і раніше, не здатна стабілізувати фронт і не має боєздатних оперативних резервів. Українські війська не дозволяють росіянам стабілізувати Оскольський фронт і зберігають тактичну ініціативу", – пояснив Бутусов.

Як повідомляв "Апостроф", військовий експерт, полковник ЗСУ у запасі Роман Світан розповів, що ЗСУ взяли в півоточення Лиман, а після взяття його під контроль відкриється оперативний простір для виходу наших з'єднань на Сватове.