RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

В Умань уже прибуло понад 20 тисяч хасидів: фото та відео

Попри повномасштабну війну в Україні хасиди тисячами приїжджають в Умань для святкування Рош га-Шани. Станом на 25 вересня до Умані прибуло понад 23 тисячі паломників.

Про це повідомили в Об'єднаній єврейській общині України.

Офіційні дані, які наводить державна міграційна служба Черкаської області, станом на ранок 23 вересня свідчать, що тоді в Україну для святкування Рош га-Шани прибуло 19 821 паломник, а станом на ранок неділі їхня кількість збільшилася до 23 тисяч прочан.

Читайте також: Іудеї готуються до Рош га-Шана: 10 цікавих фактів про єврейський Новий рік

Як наголосили в Об'єднаній єврейській общині, фонд імені Рабі Нахмана спільно з місцевою владою якісно організували паломництво,тоді як правоохоронні органи забезпечили високий безпековий рівень.

Водночас хасиди не надто переймаються через загрозу ракетних ударів і вже розпочали своє святкування, дотримуючись принципу, що "кожен рух людини повинен бути на славу Бога". Дехто з них прославляє Творця прямо на даху автобуса, поки українські правоохоронці намагаються заспокоїти його.

Разом з цим хасиди-паломники висловлють свою підтримку України й засудження агресії Росії. Вони вивчили патріотичне гасло "Слава Україні! Героям Слава!" і тепер повсякчас виголошують його. А щодо ставлення до країни-терориста РФ хасиди теж однозначні - кричать "Путін х..йло!".

Раніше "Апостроф" повідомляв, що паломники-хасиди їдуть з усіх куточків світу в Україну, демонструючи свою віру в Збройні сили України.