RU  UA

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Підвищення зарплат з 1 жовтня: у кого та на скільки виростуть доходи

В Україні з 1 жовтня збільшать розмір мінімальної зарплати. Водночас роботодавці не поспішатимуть збільшувати оклад для робітників через нестабільну ситуації з бізнесом.

Про це повідомили в матеріалі Obozrevatel.

З початку жовтня в Україні розмір мінімальної зарплати становитиме 6700 грн (її підвищили на 200 грн з 6500 грн). Таке рішення ухвалили ще в минулому році при затвердженні держбюджету. Разом з цим варто зауважити, що такий рівень мінімалки залишатиметься незмінним до 2024 року.

Читайте також: Вимоги стандартні: в Україні шукають водія на зарплату майже 2000 доларів

Крім того, восени не очікується масове підвищення зарплат. Роботодавці обережно ведуть справи у бізнесі через мінливість ситуації на фронті, ескалацію війни тощо, тому обмежують інвестиції й не працевлаштовують нових співробітників.

"Деякі представники бізнесу відкладали активності до бізнес-сезону. Але чи значним буде пожвавлення, наскільки помітно воно позначиться на кількості вакансій, говорити зарано", – зазначила експертка ринку праці Руслана Березівська.

Утім, імовірно, восени зросте кількість вакансій у сферах маркетингу й реклами, а також підвищать зарплати працівникам, на яких тримається компанія, до рівня січня 2022.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що буде із зарплатами бюджетників у 2023 році.