RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

ЗСУ вразили понад 30 районів скупчення ворога: хроніка війни 27 вересня

Україна 216-й день дає запеклу відсіч окупантам із початку повномасштабного вторгнення Росії. Наші військові завдають точних ударів місцям скупчення ворога, штабам та складам боєприпасів, поступово звільняючи від окупантів країну.

У зв'язку з невдачами на фронті та великими втратами в РФ активно проводиться мобілізація. Через це люди масово виходять на вулиці, протести набирають обертів у Дагестані.

"Апостроф" продовжує стежити за тим, що відбувається в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 26 вересня


23:50 Російські пропагандисти панікують через те, що ЗСУ атакують на різних ділянках фронту біля Лимана і відрізають вороже угруповання.

Судячи з карти, Дробишеве перейшло до рук українських військових. Запевняється, що окупанти вивели основні сили із Новоселівки.

Крім того, ЗСУ наступають з боку Озерного та Щурового. Вони закріпилися в районі Нового, звідки наступають у напрямку Зеленої Долини. Тяжкі бої в районі Шандриголового, однак українські військові змогли просунутися.

За деякими даними, українські захисники контролюють Ямпіль і зайшли на Луганщину у двох місцях – лівим берегом річки Оскол та північним берегом Сіверського Дінця.

23:20 Геній мотивації. "Меня выдернули как и вас, назначили полком, я ничего не знаю. Грыжи, колени, полуслепой... Живу на таблетках", - заявив російський офіцер перед мобілізованими. Вже бачимо, як вояки рвуться у бій.

23:10 Гендиректор МАГАТЕ повідомив про нові вибухи на ЗАЕС, закликав негайно вжити заходів для зниження загрози станції.

22:30 Президент Володимир Зеленський виступив по відеозв'язку на засіданні Ради безпеки ООН. Засідання ініціювала Україна у зв'язку із "референдумами" на захоплених Росією територіях.

22:10 Ворог завдав ракетного удару по Одещині. Дві винищувачі Су-35 з боку Чорного моря, з кримського напрямку випустили дві ракети класу "повітря - поверхня" Х-59. Силами протиповітряної оборони обидві ракети знищено в повітрі, повідомляє ОК "Південь".

Крім цього, росіяни спрямували аналогічний удар і по Кривому Рогу. Винищувач Су-35 випустив ракету Х-59 з напрямку Мелітополя. І вона була знищена силами ППО.

21:25 В результаті російської агресії проти України керівництво країни-агресора вже істотно зменшило чисельність представників своїх малих народів. Серед вбитих окупантів, трохи менш, аніж 40% були представниками неслов’янських етнічних груп, повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України

У п’ятірку регіонів із найбільшою кількістю жертв увійшли Дагестан і Бурятія, Кубань, Башкортостан і Волгоградська область. Також у цифрах прослідковується непропорційне співвідношення: кількість загиблих солдат із бідних регіонів (де і проживають етнічні спільноти) значно вища, аніж з розвинених.

21:12 В Одесі працюють сили ППО, повідомили у міськраді.

21:10 Російські війська обстріляли Харків, мер Ігор Терехов пише про три "прильоти". За його інформацією, пошкоджено інфрастуктурний об'єкт у Холодногірському районі міста.

21:00 Державне російське агентство РІА Новости опублікувало результати незаконних "референдумів" про приєднання до Росії, які чотири дні проходили у самопроголошених "ДНР" та "ЛНР", а також в окремих районах Запорізької та Херсонської областей України.

За даними кремлівської пропаганди, в "ДНР" за приєднання до Росії проголосували 98,69% тих, хто брали участь у виборах; у "ЛНР" 97,93%; у Запорізькій області 97,81%; у Херсонській області 96,75%.

20:45 Хтось покурив у забороненому місці?

20:20 Російські пропагандисти повідомили, що українські війська зайняли Катеринівку під Лиманом.

Місто розташоване глибоко в тилу Лимана, що вказує на наближення ЗСУ до Сватового.

20:00 Спікер Совфеда Матвієнко заявила, що 4 жовтня сенатори можуть розглянути входження окупованих територій України до складу РФ за "позитивного результату референдумів".

19:40 У російському полоні ще перебувають понад 800 азовців, з них понад 40 жінок і є вагітні - Патронатна служба.

19:20 За поточну добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки противника в районах населених пунктів Соледар, Майорськ, Курдюмівка, Зайцеве, Бахмут, Бахмутське, Виїмка, Спірне, Первомайське та Кам’янка.

18:55 Для підтримки дій наземних угруповань, авіація Сил оборони завдала 10 ударів. Підтверджено ураження семи районів зосередження живої сили і військової техніки противника та трьох позицій зенітних ракетних комплексів.

18:40 підрозділи протиповітряної оборони знищили один літак Су-25 та п'ять БпЛА різного типу.

18:25 Ракетні війська і артилерія уразили п'ять пунктів управління, до 15 районів зосередження живої сили та техніки противника, дві позиції протиповітряної оборони та три склади з боєприпасами. Втрати уточнюються.

18:15 Українські військові взяли під контроль селище Рідкодуб на Донеччині.

З цієї позиції ЗСУ можуть закрити "котел" навколо Лимана або розвивати наступ у бік Сватового.

17:46 Батьків Путіна просять вплинути на сина. Активісти залишили на могилі його батьків у Петербурзі записку, в якій розповідають про погану поведінку терориста №1.

«Уважаемые родители! Ваш сын безобразно себя ведет! Прогуливает уроки истории, дерется с соседями по парте, угрожает взорвать всю школу. Примите меры!»

17:30 Під час бойових дій на одному з напрямків, військовослужбовці НГУ «демілітаризували» та взяли в полон 15 росіян, серед яких два майора.

Увага, багато матюків.

16:55 Один із засновників британського рок-гурту Pink Floyd Роджер Уотерс опублікував звернення до президента Росії Володимира Путіна.

Уотерс зазначив, що знає кілька людей, які гадають, що Путін хоче захопити всю Європу. "Якщо це так, йдіть на ***", - звернувся Уотерс до Путіна, додавши, що тоді "ми всі могли б перестати грати в ядерну курку, в якій так комфортно яструбам по обидва боки Атлантики".

16:50 Криворукі російські мобіки після трьох днів підготовки творять "чудеса" на ввіреній їм техніці. Оператор зенітного ракетно-гарматного комплексу "Панцир-С1" знищив лігво бандерівців та націоналістів.

16:33 "Спільнота залізничників Білорусі" повідомила, що проводиться комплекс заходів з перевірки залізничної інфраструктури Білорусі.

  • перевіряють місця завантаження (вивантаження) на залізничних станціях із залученням посадових осіб відділень Білоруської залізниці і комендатур ВОСО (служба військових повідомлень ЗС РФ);
  • проводять ремонт вантажно-розвантажувальних платформ (за потреби), а також готують автомобільні підходи до вантажно-вивантажувальних місць на станціях;
  • закріплюють на залізничних станціях вивантаження маневрових локомотивів;
  • розробляють графіки руху військових ешелонів по Білоруській залізниці (після надання плану військових залізничних перевезень) та інших.

Всі ці дії можуть вказувати на підготовку до прийому військових ешелонів із РФ.

Для руху ешелонів буде використано залізничні прикордонні переходи:

  • Красне (МСК РЗ) - Осинівка (БЧ НОД-1).
  • Злинка (МСК РЖД) - Копитье (БЧ НОД-4).
  • Заверіжжя (ОКТ РЗ) - Єзерище (БЧ НОД-6).

15:25 Командир мотострілкового батальйону підполковник Артем Колобов успішно провів операцію зі "згортання та організованого перекидання з метою нарощування зусиль на іншому напрямку".

14:55 З початку контрнаступу Збройних сил України у Харківській області звільнено 454 населені пункти.

Про це повідомляє заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко.

"Завдяки наступальним діям наших військових у (Харківській - ред.) області деокуповано 454 населених пунктів. На сьогодні на деокупованих територіях області відновили роботу 14 відділень поліції, розпочали навчання 90 закладів освіти. Почали роботу 78 фельдшерських пунктів, відділень "Укрпошти". Відновлено роботу 6 вишок мобільного зв'язку, 27 об'єктів газопостачання та 23 об'єкти електропостачання", - розповів він.

13:42 ЗСУ звільнили Куп'янськ-Вузловий. Це підтвердив голова Харківської ОВ Олег Синєгубов

13:01 СБУ затримала російського агента, який "наводив" удари дронів-камікадзе на півдні Одещини. Зрадником виявився мешканець міста Рені, завербований спецслужбами РФ після початку повномасштабного вторгнення.

12:33 Російські окупанти змушують мешканців Енергодару голосувати на "референдумі". Тим, хто відмовився, загрожують мобілізацією, повідомили в ГУР.

12:11 Уряд Болгарії закликав своїх громадян, які зараз перебувають у Росії, терміново залишити країну на тлі часткової мобілізації в країні. При цьому влада просить також утриматися від поїздок до РФ.

11:35 Окупанти та колаборанти покинули Борівську громаду на Харківщині. Тим часом ВСУ взяли під свій контроль село Піски-Радьківські, але там ще проводять зачистки та розмінування.

11:22 Ситуація на кордоні із Грузією

10:28 Наслідки удару по Миколаєву

10:04 Російський військовий на Херсонському напрямку обговорює новини про мобілізацію до РФ. Також він сподівається і "молиться за поранення", щоб з'явилася можливість повернутися додому.

9:14 На сході, зокрема, у Харківській та північній частині Донецької областей українські війська продовжують досягати успіхів у районі Лиману.

Аналітики припускають, що ЗСУ взяли під свій контроль Маліївку Харківської області (25 км на північний захід від Лимана).

8:40 Російські окупаційні війська за добу обстріляли шість населених пунктів Донецької області. Внаслідок чого загинули троє цивільних, ще 13 отримали поранення.

8:02 Протягом доби підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Соледар, Курдюмівка, Зайцеве, Майорськ, Бахмут, Кам'янка, Першотравневе. ЗСУ вразили понад 30 районів скупчення ворога, повідомили у Генштабі.