RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У пенсіонерки вкрали з картки ПриватБанку 74 тисячі гривень: як не потрапити на схему шахраїв

В Україні почали використовувати нову схему шахрайства, пов'язану з банківськими операціями – у пенсіонерки зловмисники списали понад 70 тисяч гривень із картки.

Про це йдеться на сайті Мінфін.

"На жаль, нещодавно наша родина зіткнулася з шахрайськими діями через ПриватБанк. З карток моєї матері було майже одночасно списано транзакції з двох рахунків (кредитний та власний) на загальну суму 74 тисячі гривень. Жодних підтверджень у момент списання коштів моя мама не робила і у Приват24 не могла навіть зайти. Через кілька годин після того, як вона отримала можливість зайти до Привату 24, виявилося, що кошти знято", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: ”Маскуються” під програми виплат українцям: шахраї вигадали нову схему розводу через ПриватБанк

Далі родина одразу заблокувала карти та написала заяву до поліції, після чого звернулася до представників банку.

У коментарях користувачеві пояснили, що сталося та дали пораду. Так, за словами коментатора, злочинці отримали дані карти жертви, вкрали гроші, далі підробили підтвердження платежу до Привату 24 дзвінком.

"Складний злом, працювали профі з повним доступом до всіх даних, можливо, мають доступ до серверів ПриватБанку. Якщо підроблено підтвердження транзакції дзвінком на 3700, то з цим повинна розбиратися внутрішня безпека банку. Чекати вам довго", - пояснив чоловік.

Він порадив оформлювати заяву на відкликання транзакцій. При цьому додав, що банк не може надати техдокументацію або дані, як було підтверджено платіж, оскільки оператор лише бачить, що платіж підтверджений.

Раніше ми розповідали, чому глючать банкомати державного "ПриватБанку".