RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Зеленський виступив у Раді безпеки ООН: з Путіним більше нема про що говорити

У вівторок, 27 вересня, президент Володимир Зеленський з відеозв'язку виступив у Раді безпеки ООН і закликав до повної ізоляції Росії, яка має намір анексувати окуповані території України, де було проведено незаконні "референдуми".

"Визнання Росією результатів цього так званого "референдуму" на окупованих територіях означатиме, що з Путіним більше нема про що говорити", - сказав Зеленський у Раді безпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Референдуми" на окупованих територіях: чому Росія так чіпляється за них

"Анексія захоплених територій — це найгірше порушення Хартії ООН. Це спроба вкрасти територію в іншої держави, спроби стерти норми міжнародного законодавства. Це дуже цинічна спроба змусити чоловіче населення на окупованих територіях України мобілізуватися до російської армії для того, щоб відправити їх боротися проти земляків", — зауважив він.

Глава української держави закликав повністю ізолювати Росію та позбавити її права вето.

"Держава не може залишатися постійним членом Ради безпеки ООН із правом вето, якщо ця держава створює і впроваджує політику геноциду просто зараз, лише за крок до радіаційної катастрофи, водночас погрожуючи ядерними ударами. Росію слід виключити з усіх міжнародних організацій", — підкреслив Зеленський.

Державне російське агентство РІА Новости опублікувало результати незаконних "референдумів" про приєднання до Росії, які чотири дні проходили у самопроголошених "ДНР" та "ЛНР", а також в окремих районах Запорізької та Херсонської областей України.

За даними кремлівської пропаганди, в "ДНР" за приєднання до Росії проголосували 98,69% тих, хто брали участь у виборах; у "ЛНР" 97,93%; у Запорізькій області 97,81%; у Херсонській області 96,75%.

Нагадаємо, держсекретар Ентоні Блінкен заявив, що США ніколи не визнають результату псевдореферендуму про приєднання окупованих територій Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей до Росії.