RU  UA

Шантажувати більше нема чим: американський політик назвав останні козирі Путіна

Незважаючи на те, що немає жодних ознак того, що російський президент Володимир Путін проводить підготовку до застосування ядерної зброї, потрібно бути готовим до всього.

Про це в ефірі "Апостроф TV" розповів керівник окружного відділення Республіканської партії (Нью-Йорк, США) Борис Пінкус.

За його словами, про це говорять і уважно стежать в адміністрації президента Джо Байдена та Конгресі. Крім того, приведені в дію суперсучасні види американського озброєння, літаки, не кажучи вже про супутникову систему, яка стежить за всіма пересуваннями на території Росії.

Читайте також: Є два шляхи: дипломат пояснив, як зупинити ядерний шантаж Путіна

"Америці чудово відомо, де і як зберігається ядерна зброя Росії, при тому, що вона знаходиться в шахтах, на підводних човнах та авіабазах", - наголосив Борис Пінкус.

Водночас канал, який пов'язує главу Пентагону Ллойда Остіна та міністра оборони Росії Сергія Шойгу не перервано. Він існує саме для того, щоб інформувати главу Кремля, що США уважно стежать за його діями та готові адекватно відповісти.

Є думка, зазначив республіканець, що Путін не застосовуватиме ядерну зброю безпосередньо на землі, а лякатиме, залякуватиме випробуванням ядерної зброї на акваторії Чорного моря або ж у повітряному просторі України, щоб вивести з ладу електронне обладнання.

Крім того, існує варіант випробувань тактичної ядерної зброї у повітряному просторі над Північним Льодовитим океаном. "Це його останні козирі. Йому нема чим більше шантажувати. Але, на щастя, Європа та США єдині. Шантаж не працює і Захід готовий відповісти", - заявив представник Республіканської партії Нью-Йорка.

Також, як зазначив політик, генералітет США думає про те, щоб застосувати тактичну ядерну зброю, щоб дістати та знищити Путіна прямо у його бункері. Тому все залежатиме від того, які дії він здійснить. "Невипадково при Трампі було розроблено види тактичної зброї малої потужності", - додав Борис Пінкус.

Нагадаємо, що Білий дім попередив Путіна про те, що застосування ядерної зброї стане катастрофою для Росії .