RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

"Ворог Росія": У Єревані відбувся протест перед самітом ОДКБ та візитом Путіна

У столиці Вірменії відбулися акції протесту проти візиту президента Росії Володимира Путіна на саміт Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ), запланований на 23 листопада.

Про це повідомляють журналісти "Радіо Азатутюн".

Читайте також: В Україні створили батальйон тюркських народів: відео звернення до Путіна та Кадирова

Зазначається, що антиросійські мітинги у Єревані влаштувала опозиційна політична сила "Національно-демократичний полюс".

Як інформують журналісти, люди скандували гасла: "ворог ОДКБ" та "ворог Росія". Так висловили невдоволення тим, що військовий блок цілком проігнорував Вірменію у конфлікті з Азербайджаном, не надавши жодної підтримки.

Опозиціонери наголосили, що приїзд лідерів "ворожих Вірменії" держав-членів ОДКБ, зокрема Росії, має отримати хорошу протидію. Протестувальники також вимагали виходу Вірменії зі складу ОДКБ.

Ще мітингувальники розгорнули на площі в Єревані українські прапори та скандували "Слава Україні – Героям слава!".

Минулого тижня повідомлялося, що президент Росії полетить у Вірменію для участі у саміті ОДКБ. В організації заявляли, що одним із ключових питань на заході стане "вдосконалення системи кризового реагування ОДКБ та обговорення спільних заходів щодо надання допомоги Республіці Вірменія". Також мають намір підписати документи, зокрема, про "забезпечення миротворчих сил сучасними озброєнням, технікою, спільне формування радіаційного, хімічного та біологічного захисту".

Нагадаємо, раніше Путін стверджував, що США нібито використовують Україну як "таран" проти Росії, Союзної російсько-білоруської держави, ОДКБ та СНД.