RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

ЗСУ відбивають штурми росіян під Бахмутом: актуальні карти боїв

Збройні Сили України продовжують відбивати атаки російських окупантів у Донецькій області, зокрема під Бахмутом, і контрнаступати на лінії Сватове-Кремінна на Луганщині. Водночас росіяни підтягують артилерію й ракети до Херсона, імовірно, прагнучи посилити терористичні обстріли області.

Про це повідомили в Інституті вивчення війни (ISW).

Бойові дії в Луганській області

Загарбники намагаються стримувати український контрнаступ на лінії Сватове-Кремінна: російські війська активно обороняють на північний захід від Сватового в напрямку Куп’янська та на захід від Кремінної в напрямку Лимана.

Читайте також: ЗСУ знайшли вразливе місце у ворога: куди зараз потрібно "натиснути"

Разом з цим ЗСУ досягають успіхів навколо Сватового й Кремінної, а також обороняються від регулярних російських атак на Білогорівку, що за 10 км від Кремінної.

Бойові дії в Донецькій області

Окупанти штурмують Бахмут - ЗСУ відбивають усі наступи ворога, зокрема в районах Бахмута, Соледара, Опитного, Бахмутського та Яковлівки. Крім того, росіяни продовжують наступальні дії Авдіївка-Донецьк, однак українські війська відбили наступ у 23 км на південний захід від Авдіївки в районі Первомайського, Красногорівки та Невельського.

Бойові дії на півдні України

Окупаційне військо будує укріплення на сході Херсонської області, веде артилерійські обстріли по правобережжю регіону, готує оборону. Разом з цим росіяни переміщують системи РСЗВ і С-300 ближче до Херсона, імовірно, щоб збільшити темпи ракетних і зенітних ракетних ударів.

Тим часом ЗСУ продовжують завдавати ударів по зосередженню російських військ і військових засобів у російських тилових (тимчасово окупованих) районах на півдні країни.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як росіяни окопуються в Криму та наскільки готові до холодів.