RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Росія на початок 2023 року планує нову хвилю мобілізації: зведення Генштабу ЗСУ

У Генеральному штабі ЗСУ оприлюднили зведення ситуації на фронтах станом на вечір 30 листопада. На двісті вісімдесяту добу протистояння України російські окупанти намагаються утримати захоплені території та продовжують вести наступ на Бахмутському напрямку.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ на Facebook-сторінці.

Читайте також: Окупанти займаються "націоналізацією" на сході України і вводять росгвардійців на південь

За добу росіяни двічі вдарили ракетами по цивільних об’єктах смт Комишуваха Запорізької області, здійснили 20 авіаударів по позиціях українських військ та населеному пункту Білогір’я Запоріжжі. Вкотре обстріляли з реактивних систем залпового вогню Херсон.

Залишається загроза завдання ракетних ударів по об’єктах української критичної інфраструктури.

Росіяни планують поповнити ряди військових взимку 2023 року за рахунок дострокового випуску курсантів з вищих військових навчальних закладів.

Також в Росії готуються до чергової хвилі мобілізації, яка запланована на січень-лютий наступного року.

"У місті Хрустальний тимчасово окупованої території Луганської області, російська окупаційна влада оголосила про завершення мобілізації. Разом з тим, окупанти продовжують патрулювання міста, на виїздах із населеного пункту проводиться ретельна перевірка усіх бажаючих виїхати", - повідомляють у Генштабі.

Українські сили у Запорізькій області упродовж 28-29 листопада завдали ураження по противнику, у результаті підтверджено втрати - 100 осіб пораненими. Також знищено п'ять одиниць ворожої техніки.

Авіація ЗСУ завдала 15 ударів по районах зосередження противника, зокрема два удари по позиціях зенітних ракетних комплексів. Ракетники та артилеристи вразили два райони зосередження особового складу, важливий ворожий об’єкт.

Волинський та Поліський напрямки: без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань противника не зафіксовано. На полігонах Білорусі продовжується підготовка окремих підрозділів противника.

Сіверський напрямок: росіяни обстріляли з мінометів та артилерії н. п. Середина Буда, Білопілля, Будки і Краснопілля Сумської області.

Слобожанський напрямок: у прикордонних районах Бєлгородської області Росія утримує угруповання військ, здійснила обстріли з танків, мінометів та ствольної артилерії районів н. п. Ветеринарне, Козача Лопань, Висока Яруга, Стрілеча, Глибоке, Стариця, Огірцеве, Бударки, Чугунівка, Петро-Іванівка та Дворічна Харківської області.

Куп’янський та Лиманський напрямки: окупанти ведуть оборону. Обстріляли з танків та різнокаліберної артилерії райони н. п. Першотравневе, Кислівка, Котлярівка, Табаївка, Крохмальне, Берестове і Дружелюбівка Харківської області та Стельмахівка, Макіївка, Площанка, Невське і Червонопопівка Луганської області.

Бахмутський напрямок: росіяни продовжують зосереджувати основні зусилля на веденні наступу. Обстріляли н.п. Верхньокам’янське, Спірне, Виїмка, Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Часів Яр, Опитне, Кліщіївка, Північне, Залізне, Нью-Йорк.

Авдіївський напрямок: ворог прагне покращити тактичне положення. Обстрілів з танків та артилерії різних типів зазнали райони н. п. Авдіївка, Водяне, Первомайське, Невельске, Красногорівка, Мар’їнка та Новомихайлівка на Донеччині.

Новопавлівський напрямок: росіяни ведуть оборонні дії. З артилерії обстріляли райони н.п. Вугледар, Богоявленка, Пречистівка та Велика Новосілка Донецької області.

Запорізький напрямок: тут теж окупанти обороняються. Обстріляли райони н. п. Загірне, Оріхів, Новоандріївка, Малі Щербаки і Плавні Запорізької області, місто Нікополь Дніпропетровської області.

Херсонський напрямок: росіяни ведуть позиційну оборону. Здійснили обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії по позиціях військ ЗСУ, продовжують обстрілювати Херсон.

Нагадаємо, за останніми даними Генштабу, за минулу добу було ліквідовано 500 загарбників.