RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Окупанти відводять війська із Запорізької області: зведення Генштабу за вечір 1 грудня

У Генеральному штабі ЗСУ оприлюднили зведення ситуації на фронтах станом на вечір 1 грудня. На двісті вісімдесят першу добу протистояння Росія відводить свої окремі підрозділи та готує до евакуації персонал окупаційних адміністрацій окупованих населених пунктів у Запорізькій області.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ на Facebook-сторінці.

Читайте також: Справжній апокаліпсис: фото з передової ЗСУ під Бахмутом

За наявними даними Генштабу, зокрема з населеного пункту Михайлівка відбули підрозділи, що базувалися у відділку поліції та навчальному закладі. В н. п. Пологи та Інженерне росіяни виїжджають з будинків, де проживали, вивозячи награбоване майно. А в н. п. Бурчак окупаційне керівництво здійснює перепис для "добровільної" евакуації населення.

Волинський та Поліський напрямки: без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань противника не зафіксовано.

Сіверський напрямок: росіяни обстріляли з мінометів та артилерії н. п. Костобобрів і Грем’яч Чернігівської області та Гаврилова Слобода, Середина Буда, Пустогород, Бачівськ, Вільна Слобода, Будки, Білопілля та Краснопілля на Сумщині.

Слобожанський напрямок: у прикордонних районах Бєлгородської області Росія утримує угруповання військ, здійснила обстріли райони. н. п. Гур’їв Козачок, Красне, Зелене, Слобожанське, Огірцеве, Бочкове, Мала Вовча, Бударки, Дворічна та Западне Харківської області.

Куп’янський та Лиманський напрямки: окупанти ведуть оборону. Обстріляли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони н. п. Табаївка, Крохмальне і Берестове Харківської області; Стельмахівка, М’ясожарівка, Макіївка і Площанка Луганської області та Торське на Донеччині.

Бахмутський напрямок: росіяни продовжують зосереджувати основні зусилля на веденні наступу. Обстріляли н.п. Серебрянки, Верхньокам’янського, Спірного, Роздолівки, Білогорівки, Яковлівки, Соледара, Бахмутського, Бахмута, Залізного та Нью-Йорка Донецької області.

Авдіївський напрямок: ворог прагне покращити тактичне положення. Обстрілів з танків та артилерії різних типів зазнали райони Авдіївки, Первомайського, Водяного, Веселого, Красногорівки та Мар’їнки на Донеччині.

Новопавлівський напрямок: росіяни ведуть оборонні дії. З артилерії обстріляли райони н.п. Времівка, Велика Новосілка, Богоявленка, Парасковіївка, Золота Нива, Пречистівка, Вугледар та Павлівка на Донеччині.

Запорізький напрямок: окупанти обороняються. Обстріляли райони н. п. Нікополя, Кам’янського, Новоандріївки, Залізничного, Гуляйполя, Дорожнянки і Білогір’я Запорізької області та Ільїнки на Дніпропетровщині.

Херсонський напрямок: росіяни ведуть позиційну оборону. Здійснили обстріли н. п. Качкарівка, Республіканець, Матросівка, Токарівка та Антонівка Херсонської області. Противник тероризує з артилерії Херсон.

"Підтверджено вогневе ураження підрозділами Сил оборони місць зосередження живої сили противника за попередні дні. В населених пунктах Мирне, Токмак, Інженерне, Пологи, Ясне та Кінські Роздори Запорізької області втрати противника склали понад 230 осіб пораненими, знищено більше 15 одиниць військової техніки різних типів та склад боєприпасів. Інформація щодо ліквідованих окупантів уточнюється. Авіація Сил оборони протягом поточної доби завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також 3 удари по позиціях зенітних ракетних комплексів противника", - додали у Генштабі.

Нагадаємо, що в Інституті вивчення війни (ISW) повідомили, що Збройні Сили України продовжують захищати Бахмут і проводити операцію на Кінбурнській косі, коли росіяни намагаються утримувати захід Луганської області, стримуючи просування українських військ.