RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Зеленський зробив важливі заяви про церкву агресора в Україні: головне

У четвер, 1 грудня, відбулося засідання РНБО, на якому було розглянуто численні факти зв'язків окремих релігійних кіл в Україні з державою-агресором.

Про це у своєму традиційному зверненні повідомив президент України Володимир Зеленський.

За його словами, РНБО доручила Уряду внести на розгляд Верховної Ради законопроект щодо унеможливлення діяльності в Україні афілійованих із центрами впливу в Російській Федерації релігійних організацій.

Читайте також: Вигнати "руський дух" із храмів: що Україна має зробити з УПЦ

Окрім того, державній службі з етнополітики та свободи совісті наказано забезпечити проведення релігієзнавчої експертизи Статуту про управління УПЦ на наявність церковно-канонічного зв’язку з Московським патріархатом і за необхідності вжити передбачених законом заходів.

Також буде проведена перевірка наявності правових підстав і дотримання умов користування релігійними організаціями майном, яке перебуває на території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника.

Усім органам, до компетенції яких належать питання у сфері забезпечення національної безпеки, доручено активізувати заходи з виявлення та протидії підривній діяльності російських спецслужб у релігійному середовищі України та застосувати персональні санкції. "Прізвища будуть оприлюднені невдовзі", - пообіцяв Зеленський.

Окрім того, відбудеться реформа Державної служби з етнополітики та свободи совісті, яка дасть їй змогу реально захищати права та законні інтереси українців і держави.

"Цими й іншими рішенням ми гарантуємо Україні духовну незалежність", - резюмував президент.

Нагадаємо, раніше ми писали, як священики УПЦ МП змінили віру в Христа на віру в Путіна.