RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Збивають понад 75% ракет: як іде підготовка ППО на північному напрямку

Українська протиповітряна оборона збиває понад 75 відсотків російських ракет. Це - високий показник, але українські захисники працюють над його підвищенням.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці Командування Об'єднаних Сил ЗС України.

"Для надання дієвої допомоги при виконанні бойових завдань у підпорядкованих військах триває робота групи генералів та офіцерів на чолі з командувачем Об'єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенантом Сергієм Наєвим. Зокрема, це стосується і підрозділів протиповітряної оборони, які захищають небо над об'єктами критичної інфраструктури Києва та області", - йдеться у повідомленні.

Як розповів Сергій Наєв, система протиповітряної оборони північного напрямку організована у тісній взаємодії з Повітряними Силами ЗС України. Від підрозділів, які здійснюють прикриття важливих об'єктів, виділяються мобільні вогневі групи, які посилюються озброєнням країн-партнерів.

Читайте також: У Росії вичерпаються запаси ракет: до ОК "Південь" звернулися до українців з важливим проханням

Ці підрозділи перебувають на постійному бойовому чергуванні й у залежність від зростання загрози ударів із повітря підвищують готовність до дій.

"Це дуже копітка робота, яка має принести нам потрібний результат. Загалом, ступінь знищення цілей досягає понад 75 відсотків. Це значний показник, але нам хотілося б ще більшого результату, і ми над цим працюємо", - резюмував командувач.

Як повідомляв "Апостроф", Україна отримає від Німеччини ще три системи ППО.