RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Виправдовував анексію Криму: СБУ вручила підозру митрополиту УПЦ МП, фото

Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо санкцій проти УПЦ МП, а СБУ повідомила про підозру митрополиту Кіровоградської єпархії УПЦ (МП), що виправдовує окупацію Криму Росією.

Про це повідомляється в Telegram-каналі СБУ.

Єпископ входив до найближчого оточення московського патріарха Кирила, з яким координував поширення прокремлівських поглядів у регіоні. Він перебував на постійному зв'язку з ним і виконував доручення Кирила щодо виправдання російської агресії та захоплення Криму.

Встановлено, що у церквах громади людям роздавали ворожу пропагандистську літературу, яку надрукували багатотисячними тиражами в Росії. У цих книгах російські "автори" ставили під сумнів українську державність і вихваляли кремлівський режим.

Читайте також: Обшуки у храмах УПЦ МП на Закарпатті: військовий розповів цікаві подробиці

Під час обшуків на території єпархії було виявлено багато ворожих друкованих матеріалів та документи з листуванням із московськими "кураторами".

Згідно з висновками незалежної експертизи, злочинна діяльність митрополита загрожує державній безпеці України. Йому повідомили про підозру за ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної, регіональної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та інших ознак) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв "Апостроф", раніше співробітники Служби безпеки повідомили про підозру священика Києво-Печерської Лаври, на богослужінні якого віруючі прославляли Росію.