RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Лавра, на вихід, гасіть свічки: соцмережі вибухнули фотожабами на заборону УПЦ МП

У п'ятницю, 2 грудня, Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО "Про окремі аспекти діяльності релігійних організацій в Україні та застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", що має запобігти використанню релігійних громад як осередків "російського світу" - у мережі миттєво відреагували на це яскравими фотожабами.

Найкращі з них зібрав "Апостроф".

На одній із картин зображений "довоєнний" Володимир Зеленський з написом "Армія. Мова. Віра" . А на іншій – уже президент України під час війни з черговим зверненням до народу: "Х*ярте тих попів, паліть московські церкви".

Читайте також: СБУ повідомила про підозру священика Києво-Печерської лаври: що відомо

Ще одна фотожаба імітує голосування Верховної Ради, де 245 депутатів нібито підтримали закон "х*ярити попів, палити московські церкви", один утримався, ще 92 не голосували.

На іншій фотографії Митрополит Онуфрій зустрівся з проросійським колишнім народним депутатом Вадимом Новинським і нібито обговорив з ним шляхи надання допомоги українським переселенцям, які перебувають у Німеччині – на тлі знімка фраза: "Вова, *баш їх, **ять".

На останній картинці написано: "Хто буде останній виходити з Лаври - загасіть свічки".

Раніше ми писали, що СБУ проводить перевірки на об'єктах УПЦ МП у трьох областях.