RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Демобілізація після року служби: Зеленський відповів на петицію

Президент України Володимир Зеленський відповів на електронну петицію №22/163044-еп, в якій главу держави просили розглянути питання про демобілізацію військовослужбовців, які вже відслужили один рік.

Відповідь на петицію розміщено на офіційному сайті президента.

Володимир Зеленський у відповіді до автора звертає увагу на чинне законодавство, проте пообіцяв, що вимоги, які викладені у зверненні, будуть комплексно опрацьовані.

Читайте також: Рада ухвалила важливий законопроект щодо відпусток для військовослужбовців

Як зазначив глава держави, військовослужбовці, які проходять військову службу на призов під час мобілізації, звільняються з військової служби під час військового стану на підставах, визначених статтею 26 Закону України "Про військовий обов'язок та військову службу", зокрема за віком, за станом здоров'я, у зв'язку із набранням законної сили обвинувальним вироком суду, за сімейними обставинами або за визначеними названими Законом України поважними причинами.

І в умовах дії правового режиму воєнного стану демобілізацію військовослужбовців з військової служби з інших підстав не передбачено.

Водночас Зеленський додав, що звернувся до прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням комплексно опрацювати поставлені в електронній петиції питання.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зміниться призов по мобілізації взимку.