RU  UA

Зайняли нові позиції та посунули лінію фронту: військовий розповів про ситуацію в Бахмуті

Повідомлення про те, що Бахмут знаходиться в оточенні, а оборона української армії на Бахмутському напрямку скоро впаде, не відповідає дійсності. ЗСУ впевнено тримають позиції і навіть займають нові.

Про це в ефірі Апостроф TV повідомив боєць батальйону "Свобода", який зараз воює на Донецькому напрямку, Ярослав Лисенко.

"Я вас можу запевнити, що Бахмут не тільки не здається, а ми відбили ще декілька наших позицій, зайняли села і трохи посунули лінію. І зараз до Бахмуту з позицій, які ми боронимо, ще 6-7 кілометрів. Це дуже далеко. Тому ще невідомо, хто кого в оточення буде брати. Я знаю, що таке оточення, коли ми воювали у квітні-травні в Рубіжному та Сєвєродонецьку, отам було оточення, коли там був маленький апендикс – наші позиції, звідки виходити було дуже важко, тому що з іншого боку був Сіверський Донець. Я знаю, як побудовані та підготовлені фортифікаційні споруди і біля каналу, і подалі біля залізниці, нашим військовим є де закріпитися, і навіть якщо ворог на 150-300 метрів вперед просунеться, так ми його потужно відіб'ємо на 500-700 метрів", – розповів військовий.

Як повідомляв "Апостроф", на Бахмутському напрямку росіяни збожеволіли та кидають у наступ на українські позиції цілі роти двічі-тричі на день. Є ймовірність, що таким чином вони виграють час для доукомплектації своїх підрозділів, втрати у яких складають до 70% особового складу та техніки.