RU  UA

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Як працюватиме транспорт у Києві: Кличко зробив важливу заяву

Столиця все одно житиме і працюватиме навіть без світла, тепла та води.

На цьому наголосив міський голова Києва Віталій Кличко.

За його словами, у разі нових ударів ворога по енергосистемі України та повної відсутності внаслідок цього електропостачання, на всіх маршрутах наземного транспорту в столиці працюватимуть автобуси, проїзд в яких буде безкоштовним.

Читайте також: У київському метро стався збій у системі оплати проїзду: людям почали виписувати штрафи - фото

Наразі усі автобусні парки столиці забезпечені необхідним запасом пального та мають автоматичні джерела енергії, . Зокрема, бензинові та дизельні генератори. Тому місто має змогу забезпечити мінімальний обсяг технологічного процесу для підготовки та випуску автобусів на маршрути. Також на територіях автобусних парків облаштовані пункти обігріву для водіїв.

Рух поїздів метрополітену, в разі надзвичайної ситуації буде призупинений. Натомість 45 підземних станцій метро працюватимуть як пункти тимчасового перебування людей та як укриття під час тривоги. Вхід на станції буде безкоштовним, але потрібно мати при собі документ, що посвідчує особу, попередив мер.

На станціях підземки будуть доступними інтернет-зв’язок, електроенергія для підзарядки мобільні телефони, питна вода та санітарні вузли.

Оскільки середня температура на станціях підземки становить 12-14 градусів тепла, тому треба бути тепло одягнутим й додатково мати теплі речі.

Станції ж наземної ділянки метрополітену не використовуватимуться як укриття населення при виникненні надзвичайних ситуацій та під час дії повітряної тривоги, зазначив Віталій Кличко.

Нагадаємо, у київському метро відкрили пункти з зарядками, де можна підзарядити телефони та гаджети.