RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Арешт яхти Медведчука у Хорватії: на що підуть гроші від продажу

Кошти від продажу арештованої у Хорватії яхти кума президента Росії, проросійського політика Віктора Медведчука, будуть спрямовані на користь України. Їх передуть Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Про це повідомило видання The Guardian.

Читайте також: В окупованому Криму помічено Віктора Медведчука: відео

Як зазначається, яхта Royal Romance на 92 метри, вартістю 200 млн доларів, повинна піти з "молотка" на аукціоні.

За рішенням суду Хорватії, Royal Romance передадуть АРМА, працівники якої вже здійснили інспекцію судна.

"Це буде перший такий продаж від імені народу України відтоді, як західні уряди ввели обмеження на активи сотень олігархів після вторгнення Росії в Україну", – пише The Guardian.

Днями Федеральне бюро розслідувань (ФБР) США за рішенням суду Хорватії обшукало судно Royal Romance Медведчука. Обшук відбувався в умовах суворої секретності.

Україна арештувала яхту 16 березня цього року. У квітні її передали у розпорядження українського Агентства з розшуку та менеджменту активів.

Royal Romance вважається однією з п'яти найбільших яхт у світі, що використовуються лише для потреб їхніх власників. Обслуговування, ремонт, витрати на пальне подібних яхт обходиться у 15-20 млн доларів щороку.

Ще минулого року Медведчук прагнув приховати яхту Royal Romance від санкцій і за допомогою махінацій таки вдалося уникнути її арешту.

Раніше ми писали про те, що насправді означає обмін Медведчука на "азовців".