RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

ЗСУ наступають у районі Кам'яної, а ворог - Авдіївки та Бахмута: карти боїв

Станом на суботу, 3 грудня, ЗСУ змогли здійснити не один локальний прорив у районі Кремінної Луганської області, а саме на південний захід та північний захід від міста. У свою чергу, на Донеччині російські загарбники продовжують наступальні дії в районі Бахмута, на який вони кидають цілі роти двічі-тричі на день, та Авдіївки.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), які опублікували відповідні карти із поточною ситуацією на фронті.

Читайте також: Зайняли нові позиції та посунули лінію фронту: військовий розповів про ситуацію в Бахмуті

Схід України

Українські Сили оборони активізувалися в районі Кремінної, здійснивши прорив з південної та північної сторони міста. За не підтвердженою Генштабом ЗСУ інформацією, українські воїни могли досягти околиць Червонопопівки. Близькість українських захисників до Кремінної підтвердив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай. Там холоднішає, а бруд на полях вже замерзає, що полегшує пересування українських військ.

Водночас Генштаб офіційно заявив, що ЗСУ відбили атаки російських бойовиків у районі Червонопопівки та Білогорівки.

Крім того, на захід від Сватового продовжуються локальні бої. За даними ISW, українські захисники могли відновити позиції в Новоселівському, де, ймовірно, ще йдуть бої, оскільки рашисти заявляють про наявність українських Сил оборони у селищі, а Генштаб прозвітував про відбиття атаки на Новоселівське та Стельмахівку.

Фото: understandingwar.org

На Донеччині російські військові продовжують трохи просуватися в районі Бахмута на південь, південний схід і в районі Опитного. Ведуться бої біля Кліщівки, де загарбники продовжують атакувати, не зважаючи на свої втрати. На Авдіївському напрямку продовжується ворожий наступ, а саме на південно-західному напрямку. Захід Донеччини та схід Запорізької області частково продовжує утримувати противник, там теж тривають бої.

Фото: understandingwar.org

Південь України

Тим часом на півдні внаслідок українських ударів в окупантів виникають труднощі з правильним розподілом та розгортанням своїх сил у тилу. Ворог намагається підвести частину своїх військ із Херсонської області до лінії фронту у Запорізькій, де зросла активність.

На північ і на південний захід від тимчасово окупованого Мелітополя ЗСУ завдали ударів, які знищили ворожу техніку та російських бойовиків.

У свою чергу, противник продовжує обстріл звільненого Херсона та інших міст на правобережжі Дніпра, під ударом району Гуляйполя (Запорізька область), Дніпропетровська та Миколаївська області.

Фото: understandingwar.org

Раніше ми писали, що західні аналітики оцінили реальні "успіхи" окупантів під Бахмутом.