RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Росіяни зазнали великих втрат на Запоріжжі: зведення Генштабу ЗСУ

283 доба повномасштабної війни: ЗСУ відбивають атаки російських окупантів на Луганщині й Донеччині, а ворог продовжує наступ на Авдіївському та Бахмутському напрямках, попри значні втрати, і не припиняє обстрілювати Україну.

Про це повідомили у зведенні Генштабу ЗСУ станом на ранок 3 грудня.

За минулу добу ЗСУ відбили ворожі атаки в районах населених пунктів Червонопопівка Луганської області та Соледар, Опитне, Невельське, Красногорівка і Мар’їнка на Донеччині.

Читайте також: Ворог несе серйозні втрати: експерт про ситуацію на Бахмутському напрямку

Тим часом російське окупаційне військо несе рекордні втрати, зокрема, у місто Токмак Запорізької області росіяни привезли до лікарень понад десятть автомобілів із пораненими окупантами та тілами загиблих.

Водночас ворог за добу завдав 5 ракетних, 27 авіаційних ударів та здійснив 44 обстріли з РСЗВ по цивільній інфраструктурі та позиціях українськиї військ вздовж лінії зіткнення.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без змін, немає ознак формування наступальних угруповань ворога. Однак Білорусь продовжує підтримувати повномасштабну війну РФ проти України. Зараз на її полігонах готують окремі підрозділи ЗС РФ.

На Слобожанському напрямку обстрілів з артилерії різних типів зазнали райони населених пунктів Стрілеча, Нескучне, Тернова, Стариця, Огірцеве та Черняків Харківської області.

На Куп’янському та Лиманському напрямках ворог обороняється, здійснючи обстріли з танків та всього спектру артилерії по районах населених пунктів Синьківка і Табаївка Харківської області та Новоселівське, Стельмахівка, Макіївка і Площанка на Луганщині. Завдав авіаударів по Новоселівському та Іванівці.

Бахмутський та Авдіїівський напрямки - пріорітет для російських окупантів. Вони активно ведуть наступальні дії, зазнаючи при цьому значних втрат. Обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії зафіксовано в районах населених пунктів Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Бахмут, Кліщіївка, Курдюмівка, Дружба, Опитне, Авдіївка, Водяне, Невельське, Красногорівка, Марʼїнка та Новомихайлівка Донецької області. Авіаударів зазнали райони неподалік населених пунктів Верхньокам’янське, Соледар і Спірне.

На Новопавлівському напрямку ворог в обороні. Обстріли з артилерії у районах Великої Новосілки, Вугледара, Пречистівки та Золотої Ниви Донецької області.

На Запорізькому напрямку ворог обороняється й здійснює танкові та артилерійські обстріли по районах населених пунктів Ольгівське, Малинівка, Червоне, Тернувате, Чарівне, Гуляйпільське та Кам’янське Запорізької області.

На Херсонському напрямку загарбники намагаються утримувати раніше зайняті рубежі. Обстріли в районах населених пунктів Дудчани, Тягинка, Іванівка та Дніпровське Херсонської області. Окупанти не припиняють обстрілювати передмістя та місто Херсон.

"Авіація Сил оборони протягом поточної доби завдала 17 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки і 3 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів противника. За минулу добу наші воїни збили ворожий вертоліт та 6 БпЛА типу "Орлан-10". Українські ракетники та артилеристи в той же час уразили 5 пунктів управління, 2 склади боєприпасів, 11 районів зосередження особового складу і ОВТ та 4 інших важливих об’єкти російських окупантів", - додали в Генштабі ЗСУ.

Раніше "Апостроф" повідомляв, наскільки реальна загроза сухопутного наступу з Білорусі.