RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Українці по всьому світу проводять акції до Дня Соборності: фото та відео

З нагоди Дня Соборності України, який традиційно відзначається 22 січня, українці проводили масштабні акції по всьому світу.

"Апостроф" в одному матеріалі зібрав інформацію про мітинги, в яких брали участь місцеві жителі та представники української діаспори.

Штутгарт

Незважаючи на несприятливі погодні умови, понад 100 людей прийшли на акцію з нагоди Дня Cоборності.

Читайте також: З Днем Соборності України! Найкращі листівки та привітання у віршах та прозі

Учасники мітингу принесли із собою українську символіку та антиросійські плакати на знак підтримки країни, яка продовжує відбивати збройну агресію ЗС РФ.

Бухарест

Акція з нагоди Дня Соборності України проходила біля Тріумфальної арки, а у мітингу взяли участь не лише представники української діаспори, а й небайдужі місцеві мешканці. Громадяни, окрім української символіки, принесли прапори США та НАТО.

Остін

Мітинг в американському місті вирішили провести не лише з нагоди Дня соборності, а й для того, щоб висловити подяку США, які продовжують надавати Україні військову допомогу у боротьбі з РФ, Акція проходила біля будівлі місцевого Капітолію.

Гренобль

На мітинг на підтримку України вийшли понад 20 людей. Учасники акції не лише закликали Захід підтримати український народ, а й вплинути на Росію, щоби вона припинила вести бойові дії на території чужої країни.

22 січня одразу 25 країн світу приєднуються до ще однієї акції з нагоди Дня Cоборності України. Так, місцевих жителів та представників діаспори у 47 містах запрошують взяти участь у "ланцюгу єдності"

"Учасники триматимуть прапор України, а також прапори країни, де проходить зустріч, та інших країн, які підтримують нашу державу. Мета акцій – донести до світу розуміння, що сьогодні Україна соборна з усім світом. Паралельно з ланцюгом відбуватиметься підписання персональних листів до парламентів з вимогою надати Україні більше зброї" , - зазначають організатори масштабного заходу, який проходитиме одразу у 25 країнах світу.

Раніше ми розповідали історію Дня Соборності України, що відзначається 22 січня.