RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

На великому хабарі спіймали заступника міністра Лозинського: НАБУ показало фото

Заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського було затримано за підозрою в отриманні хабара у розмірі $400 тисяч.

Про це підтвердила прес-служба Національного антикорупційного бюро.

Читайте також: Під час війни в Україні жорстко каратимуть за корупцію

Хабар заступник міністра отримав за сприяння у підписанні договорів про закупівлю обладнання та техніки за завищеною вартістю.

У НАБУ нагадують, влітку минулого року уряд виділив 1,68 млрд. гривень для придбання обладнання, щоб забезпечити громадянське населення альтернативними джерелами енергії в зимовий період.

"Слідство встановило, що низка посадових осіб центральних та регіональних органів виконавчої влади вирішила присвоїти частину держкоштів. Для цього вони вступили в змову з групою посередників, забезпечивши укладання договорів про закупівлю за завищеною майже на 280 млн грн вартості з зумовленими суб'єктами підприємницької діяльності. як з'ясувало слідство, мали передати держслужбовцям вищезгадану суму як винагороду", - йдеться у прес-релізі антикорупційного бюро.

Дії Василя Лозінського кваліфіковані за ч.4 ст.368 та ч.5 ст.191 Кримінального кодексу.

У спецоперації з викриття угруповання брали участь понад 150 працівників НАБУ. Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили 920 тисяч гривень та майже $39 тисяч. Крім цього, вночі було затримано одного з учасників ОЗУ, який намагався виїхати з України.

Раніше ми розповідали, що Міноборони України потрапило у скандал через закупівлю продовольства для ЗСУ за завищеними цінами.