RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Німеччина чекає, коли Росія постукає у їхні двері? Президент Польщі про постачання Leopard 2 для ЗСУ

Якщо країни-союзниці України не досягнуть угоди з Німеччиною щодо постачання танків Leopard 2 ЗСУ, то буде створено невелику коаліцію з держав, які пожертвують свої сучасні танки українським військовим.

Як повідомляє PAP, про це заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

Читайте також: У Берліні пройшов мітинг за постачання танків Leopard 2 для ЗСУ: фото та відео

Він заявив про те, що позиція Берліна зараз є неприйнятною.

"Ми не будемо пасивно спостерігати, як Україна спливає кров'ю. Україна та Європа виграють цю війну – з Німеччиною або без неї" , – сказав глава уряду.

Він вважає, що Німеччина зараз "потрапила в пастку, яку сама собі розставила", через те, що багато років проводять політику зближення з Російською Федерацією.

"Їм не потрібно активувати 100 відсотків своїх ресурсів. 30 відсотків достатньо. Навіть 10 відсотків. Це був би прогрес. Однак насамперед Берліну не слід послаблювати чи саботувати дії інших країн", - висловив він.

Він розповів про те, що постійно закликає Олафа Шольца до рішучих дій.

"Німеччина – потужна країна з погляду економіки та військової могутності. Я намагаюся зважувати свої слова, але скажу прямо. Україна та Європа виграють цю війну – з Німеччиною чи без неї", – розповів Моравецький, додавши, що від Берліна залежить, чи захочуть німці приєднаються до місії з припинення варварства РФ, або пасивно спостерігатимуть за всім зі сторони.

У відповідь на запитання: що Польща робитиме, якщо німецький уряд не погодиться чи продовжить відкладати дозвіл Польщі передати Україні танки Leopard 2, прем'єр заявив:

"Ми створимо меншу коаліцію країн, готових пожертвувати частину своєї сучасної техніки, сучасні танки воюючій Україні... Рішення підтримати українську армію виправдано і політично, і морально. Сподіваюся, німці рано чи пізно це зрозуміють”, - висловив він рішучу думку.

"Будь-яка країна, яка вже це розуміє, обов’язково піде по стопах Польщі. З цього місця я хочу подякувати всім моїм друзям у Європі за підтримку України, разом ми сильніші!"

Раніше ми розповідали, що Байден та голова Пентагону зробили заяви про передачу Україні танків L eopard 2.