RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Єгипті знайшли папірус із текстами Книги мертвих: у чому його унікальність

В єгипетському регіоні Саккара, де розташована безліч пірамід, археологи знайшли стародавній 16-метровий папірус із текстами з Фараонічної книги мертвих. Його вже відновили та назвали "Вазірі-папірусом", на честь генерального секретаря Верховної ради давнини Мостафи Вазірі.

Про це повідомляє Arkeonews.

Читайте також: В Єгипті відновили чудові "картини" в стародавньому храмі бога Хнуму: фото

Виявлений в одному з 250 скриньок у Саккарі стародавній папірус із текстом заклинань допоможе дізнатися більше про стародавні єгипетські переконання про перехід до іншого царства. Поки що його ретельно перекладають арабською мовою.

Книга мертвих складається з похоронних текстів, щоб допомогти померлим в їхньому потойбічному житті. Вона датується 50 р. до н. Науковці поки що не виклали у мережу фотографії даного папірусу.

Поселення Саккара, що за 25 км від Каїра, є великим некрополісом стародавньої єгипетської столиці Мемфіса, місця всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, де розташовані піраміди, місця поховання тварин, а також стародавні коптські християнські монастирі.

Нагадаємо, в 2020 році в некрополі фараонів на південь від Каїра виявлено близько сотні саркофагів з муміями і десятки позолочених статуй, які відносяться до династії Птолемеїв, що правила в Стародавньому Єгипті понад 2,5 тисячі років тому.