RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Зеленський заговорив про перемогу України у 2023 році та назвав умови

Україна може перемогти у війні з Російською Федерацією вже 2023 року, якщо українці збережуть свою твердість, а партнери й надалі підтримуватимуть нашу країну.

Таку заяву зробив президент України Володимир Зеленський під час зустрічі зі студентами та викладачами Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Читайте також: "Я не впевнений, що Путін ще живий": що сказав Зеленський на форумі в Давосі

"Я дуже вірю, що ми зможемо перемогти у 2023 році. Не все залежить від нас, але при цьому все залежить від нас. Нам не можна втратити нашу міцність. Будемо її втрачати – війна буде довшою. Ми все одно переможемо. Швидкість залежить від двох головних речей – наша міцність всередині, номер один. Наша міцність зовні, це допомога наших партнерів. І там, і там ми спроможні перемогти цього року. Але і там, і там може бути уповільнення в процесах, і тоді це буде більш довгий шлях, але він точно до перемоги", - заявив глава держави.

Крім того, Зеленський відкинув усі твердження щодо часткової перемоги нашої країни у війні з агресором.

У свою чергу Борис Джонсон, який також перебував на зустрічі, заявив, що друзі України допоможуть "якнайшвидше закінчити цю війну в 2023 році".

"Бо це буде найкраще для світу - щоб не гинули люди, і це буде краще для України і, чесно кажучи, для російського народу теж. Закінчимо вже це", - заявив політик.

Джонсон висловив гордість через те, що Британія стала першою країною, яка надішле танки "Челленджер".

"Ми хочемо отримати літаки для народу України, і нам потрібне більш досконале обладнання, озброєння всіх видів, яке дозволить вам захистити свою країну”, – заявив друг нашої країни.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, що Борис Джонсон відвідав у Бучі місце масового поховання мирних жителів.